zondag 31 maart 2013

Dikke pluim voor Turkije: geen doorgang van veetransporten waarvan de dieren geen 24 uur rust hebben genotenMaart 2013: goed nieuws vanuit de Turkse grens bij Kapikule!

Mooi Paasbericht van Eyes on Animals Een dikke pluim voor Turkije.   
thumb_up
Sinds 20 maart 2013 handhaven dierenartsen aan de Turkse grens de maximumreistijd voor dieren zoals die vermeld staat in de EU wet 1/2005 voor bescherming van dieren tijdens transport. Eerder speelde het naleven van de EU wetgeving omtrent bescherming van dieren geen rol voor de Turkse autoriteiten bij het verwerken en accepteren van veewagens uit de EU.

Maar sinds gisteren worden maximum reistijden voor dieren uit de EU gecontroleerd en gehandhaafd. Turkse autoriteiten laten geen veetransporten door als de dieren niet 24 uur lang gerust hebben op een EU controlepost. Op de controleposten worden de dieren uitgeladen, krijgen ze water en kunnen ze 24 uur lang rusten. Dit is een vereiste vermeld in de EU wetgeving.

 De Turkse autoriteiten blijven er op aandringen dat dit gebeurt in de EU, omdat ze aan de Turkse kant van de grens geen goede faciliteiten hebben om de dieren uit te laden. Gedurende de afgelopen twee jaar hebben teams van Eyes on Animals en Animal Welfare Foundation regelmatig contact gehad met de Turkse autoriteiten. Tijdens de vele ontmoetingen hebben Turkse beambten beloofd dat Turkije de EU transportwetgeving vanaf 2013 zou aannemen.

We zijn verheugd te constateren dat de Turkse autoriteiten zich aan hun woord hebben gehouden en deze belangrijke stap hebben gezet om het lijden van dieren op deze route te verminderen.

http://www.nieuwslog.nl/2012/12/01/video-op-de-grens-bulgarije-en-turkije-is-momenteel-een-vreselijke-dierenramp-gaande-protesteer/

In december vorig jaar schreef ik nog over de vreselijke dierenramp bij de grens van Turkije.Daarom verbaasd mij dit en is het ECHT goed nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten