zondag 21 april 2013

Dappere Chinese dierenvrienden redden 263 honden ( veel foto's van de actie )


Nieuws van Care For Chinese Animals

Vrijwillergers van het Kunming Yxin Animal Rescue Centre China hebben 11 april j.l. 284 honden gered. Allen waren opweg naar restaurants voor in de kookpot. Helaas waren 21 honden overleden.


5 dagen hebben deze geweldige dappere dierenvrienden onderhandeld met politie en de zogenaamde eigenaar die de honden brutaal bi jhun baasjes heeft weggehaald om te verkopen.
Uiteindelijk kregen ze de honden mee na het betalen van US$ 13.600 !!
 
 
 
 
Een Chinese dierenvriend en zakenman zorgde voor 150 zakken hondenvoer van 35 kilo per stuk.
 
Volgens de redders van de dieren is de nieuwe generatie veel meer begaan met het lot van dieren. Mede daardoor wordt de groep vrijwilligers steeds groter. Financieel is de organisatie nog afhankelijk van donaties uit het buitenland.
 
Alle geredde honden zijn tijdelijk ondergebracht in een huurhuis waar ze veterinaire zorg en eten krijgen.
 
 
 
 
Voor veel meer foto's en informatie zie link:
 
 
 
 
UPDATE: Hoe gaat het nu met de honden?
 
 
 
 
Dank je wel lieve dierenvrienden, ik ben enorm trots op jullie!! 
 

4 opmerkingen:

 1. wat geweldig,dat deze hondjes gered zijn.deze dierenvrienden verdienen een lintje.
  Gelukkig zijn er in dat land nog mensen die de dieren een warm hart toedragen.

  Bedankt,

  Ine Vrijsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je reactie Ine. Dit zijn inderdaad geweldige dierenvrienden. Inmiddels heb ik contact met ze en hebben we via www.dierennood.nl geld overgemaakt voor de veterinaire zorg van zoveel dieren.Komt het geld goed terecht? Gelukkig is deze dierenwelzijnsorganisatie mede opgezet door de voormalige directeur van de World Society for the Protection of Animals de WSPA Nederland. In China is er de Italiaanse Paola en die mensen zorgen dat de website ook in het Engels te lezen valt en beheren het geld. Het is een eer om deze fantastische mensen in het zonnetje te zetten. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou graag willen weten of het mogelijk is het het hondje wat nu in t nieuws is dat bij zijn dode vriend lag te waken, of daar opvang voor geregeld kan worden. Of dat ik in contact kan komen met mensen in china?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Jolanda,

   http://careforchineseanimals.net/ is de website van een grote groep dierenvrienden in China. De voormalige directeur van de WSPA Nederland, Nel van Amerongen heeft mee geholpen om deze organisatie op te zetten. Met haar kun je in contact komen www.actasia.org Ook zei werkt in China voor dierenwelzijn. Ik werk veel voor www.dierennood.nl van Hanno Berger en via hem hebben we al 2 keer geld overgemaakt naar Care for Chinese Animals en het komt altijd goed terecht. Ze spreken allemaal goed Engels. Helaas weet ik niet wat er met dat hondje is gebeurd. Misschien weten ze bij die organisatie meer. Ik heb het bericht van het ANP maar kon het niet vinden in Chinese kranten. Ik doe altijd een check up. Dank je wel voor je reactie en je medeleven voor dat lieve hondje. Groetjes, Erna

   Verwijderen