woensdag 10 april 2013

Met voorbedachte rade zijn 6 beagle honden 'gestolen' uit een proefdierfokkerijOpen en eerlijke staan de bevrijders op de foto. Kom ons maar halen zeggen ze, wij hebben de dieren gered van een gruwelijk leven. Och wat zijn beagles mooie honden. En dan te bedenken dat dit in de UK de meest geliefde honden zijn van het koningshuis en wij gaan ze fokken voor dierproeven!!


ADC bevrijdt beagles uit proefdierfokkerij!

Vannacht zijn 6 beagles gered uit een proefdierfokkerij in Escharen. De Anti Dierproeven Coalitie(ADC) heeft ingebroken om de honden te redden van dierproeven.

ADC-campagneleider Robert Molenaar: 'Deze honden zouden ten dode zijn opgeschreven als wij niet gehandeld hadden. Jan Rutten (Beerschemaasweg 45) uit Escharen (Tel: 0486472127) fokt honden en verkoopt hen aan laboratoria. Door onze reddingsactie zullen deze honden niet gebruikt worden voor dierproeven! De honden zijn ondertussen veilig ondergebracht bij warme gezinnen.'

De activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) zullen zich vandaag om16:00 vrijwillig melden bij het politiebureau aan de Marnixstraat in Amsterdam.

Molenaar: 'Ik heb met voorbedachte rade de honden meegenomen. Ik heb dit gedaan omdat ik onmogelijk kan wegkijken als onze trouwe viervoeters gebruikt worden in experimenten. Ik stap met open vizier en vol trots het politiebureau binnen en zal mij vrijwillig aangeven. Dit geldt ook voor de andere deelnemers van deze actie.'

ADC roept Jan Rutten op om te stoppen met het fokken van honden voor laboratoria. 'We zijn bereid om de honden die er nog zitten te kopen als Jan Rutten stopt met fokken.'

Indien u vragen heeft naar aanleiding van bovenstaande, kunt u contact opnemen met de campagneleider van het ADC: Robert Molenaar. Hij is bereikbaar via 06 177 67 881. U kunt ook bellen met ADC voorzitter Danny Flies: 0479 85 15 19


Achtergrondinformatie:

In 2011 werden 1288 honden gebruikt in experimenten. De honden worden gebruikt voor giftigheidsonderzoek, diergeneeskunde en fundamenteel onderzoek naar hart-en vaaktziekten. ADC startte in 2009 een burgerinitiatief voor een verbod op honden-en kattenexperimenten. Ondanks dat ADC meer dan 56.000 handtekeningen ophaalde werd het burgerinitiatief niet behandeld door de Tweede Kamer. Inmiddels is ADC gestart met een Europees Burgerinitiatief tegen dierproeven. In Nederland gebruiken de volgende instellingen honden in experimenten: Notox in Den Bosch, MSD Animal Health in Boxmeer, Maastricht University, Universiteit van Utrecht en TNO.

ADC voert ook campagne bij de Landerd campus in Schaijk. Op deze locatie bevinden zich kennels voor 150 proefhonden. ADC is bang dat deze kennels gevuld gaan worden met honden uit de fokkerij van Jan Rutten. ADC heeft contact opgenomen met de Landerd Campus met het nadrukkelijke verzoek om de kennels af te breken.


--
Anti Dierproeven Coalitie 2013.
Omdat dieren geen gebruiksvoorwerpen zijn!
http://www.stopdierproeven.org/
www.facebook.com/antidierproeven
 

2 opmerkingen:

  1. Geweldige mensen. Diep respect. Ze zitten allemaal vast in de cel maar toch kreeg ik net een bedankje van Robert Molenaar dus contact met de buitenwereld is er wel.

    BeantwoordenVerwijderen