zaterdag 13 april 2013

Video: Alle grote dieren-natuur-en milieuorganisaties in Nederland hekelen het oplaten van 150.000 ballonnen op 30 april
Het plan is dat zeker 150.000 oranje ballonnen de lucht ingaan als afsluiting van de koningsvaart op 30 april. Dit mág niet gebeuren.

De schade die deze hoeveelheid ballonnen veroorzaken is enorm. Dieren zien de resten van de ballonnen aan voor voedsel en kunnen hierin stikken of het rubber hoopt zich op in de magen van de dieren waardoor ze sterven door hongersnood. Zelfs voor biologisch afbreekbare ballonnen kan het tot wel twee jaar duren voordat de ballonnen... vergaan zijn.

Dus nodig al je vrienden uit en stuur een email of brief naar Burgemeester van der Laan. Indien hij de plannen niet terugtrekt gaan we op 20 april demonstreren tegen de ballonnen op het Waterlooplein in Amsterdam.

Email de burgemeester van Amsterdam via deze link: http://www.amsterdam.nl/gemeente/college/burgemeester/contact/mail_aan/

Of stuur een brief naar:
Burgemeester Eberhard van der Laan
Postbus 202
1000 AE Amsterdam

Hopelijk kunnen we met zijn allen genoeg druk zetten door middel van brieven en emails en is de demonstratie niet nodig.
 
Voor vragen kunt u terecht bij mij op eevanderploeg@kpnmail.nl

http://petities.nl/petitie/ballonzin-troonswisseling---balloon-madness


12-04-2013
Het is feest en we laten ballonnen op. Het liefst met een naamkaartje, want wie weet waar je ballon terechtkomt. Op 30 april wil men zelfs 150.000 ballonnen oplaten. Biologisch afbreekbare, maar het zijn er heel veel die in de natuur terecht komen. Een ballonnenfeest zorgt later voor dierenleed. Want wist je dat boswachters, natuurgidsen en vele anderen elke dag ballonresten op het strand, in het bos en de duinen vinden? Dat dieren en vogels de ballonnen en de plastic touwtjes opeten of erin verstrikt raken? Dat wil natuurlijk niemand.

Oproep

Alle grote dieren-, natuur- en milieuorganisaties in Nederland roepen daarom alle feestvierders op om creatief feest te gaan vieren. Laat de ballonnen achterwege. Als je toch ballonnen op wilt laten, dan alléén afbreekbare ballonnen met touwtjes van afbreekbaar materiaal. Ook met biologisch materiaal blijft het lang in de natuur, denk daar goed over na. Een speciale hartenkreet gaat uit naar iedereen die bezig is met voorbereidingen voor het grote feest als Koning Willem Alexander op de troon komt.

Elke ballon komt naar beneden

Goed om te realiseren; elke ballon die opgelaten wordt, komt weer naar beneden. De grote vraag is natuurlijk: waar? De kans dat een ballon neerkomt in een onbewoond gebied of de zee (=70% van het aardoppervlak) is erg groot. Tegen de tijd dat je ballon gevonden wordt, is het naamkaartje vaak vergaan of onleesbaar.

Plastic touwtjes en batterijen

De ballonresten in de natuur vergaan op termijn. Wat niet vergaat, zijn de plastic touwtjes, die aan de ballon zitten. Afgelopen herfst vond Stichting de Noordzee bijvoorbeeld 70 touwtjes op 100 meter strand. Dieren raken hier in verstrikt en het draagt bij aan een toch al groot probleem van afval in zee en zwerfafval in de natuur. Ballonnen met knipperende ledlichtjes zorgen zelfs dat batterijen in de natuur terechtkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten