donderdag 4 april 2013

Wilde dieren ook uit een dierentuin zijn geen cadeau om weg te geven ! Koningspaar of niet 
Het is een verkeerd signaal naar de bevolking toe. Ik huiverde toen ik het las. Hoe dom kun je als dierentuin zijn. "Je moet het  zien als een kosteloze adoptie", volgens vertegenwoordigers van het dierenpark maar het is wel een cadeau. Het woord cadeau is nu wat de dierenwelzijnsorganisaties tegen protesteren als het om wilde dieren gaat. Hebben we net Justin Bieber met zijn aapje die hij kreeg in Duitsland als cadeau achter de rug, en zit dat arme aapje nu bij stichting AAP, worden we nu geconfronteerd met 2 zeldzame witte leeuwtjes als cadeau voor het toekomstige koningspaar. Het zou hun sieren om het cadeau te weigeren. Maar een Prins van Oranje die aan de plezier jacht lol beleeft zal te dom zijn om daar over na te denken.
 
Ouwehands
 
De twee zeldzame leeuwtjes zijn geboren op 6 maart en hebben een passende naam gekregen van de verzorgers. Het mannetje heet Inkosi, dat 'koning' betekent in het Afrikaanse Nobele. Het vrouwtje heeft de naam Ilumbo gekregen dat 'betoverend' betekent. Twee passende namen voor Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima, het toekomstige koningskoppel, beredeneert de dierentuin.

Ouwehands Dierenpark zal voor de leeuwen blijven zorgen zolang zij leven. 'De schenking moet je zien als kosteloze adoptie, legt Dirk Jan van der Kolk van het Ouwehands Dierenpark uit. 'Zo mag het paar altijd langskomen om hun dieren te bewonderen'. Hij hoopt dan ook dat het toekomstige koninklijk paar, ondanks hun drukke agenda, een keertje op bezoek komt.

De jonge leeuwen zullen over een aantal weken voor het eerst te zien zijn.

   

1 opmerking:

 1. Niet alleen geen goed idee: het is uitdrukkelijk tegen de wet. Gezondheids- en welzijnswet voor Dieren artikel 57.

  Algemene regels
  In de GWWD staan algemene regels die voor alle dieren gelden. In deze algemene regels staat onder andere dat het verboden is:
  -bij een dier onnodig pijn of letsel te veroorzaken, of zijn gezondheid of welzijn aan te tasten
  -een dier de nodige verzorging te onthouden
  -ingrepen te plegen bij dieren (tenzij anders in de wet staat)
  -dieren als prijs, beloning of gift uit te reiken.

  BeantwoordenVerwijderen