dinsdag 28 mei 2013

100 Amsterdamse katteneigenaren mogen meedoen met een castratie/sterilisatie-actie van Dierenbescherming Amsterdam

 
 

Zo schattig!! Maar er zijn veel te veel kittens


Gehele maand juni: Castratie-actie van Dierenbescherming Amsterdam ism dierenartsen

27 mei 2013 - Categorie: Algemeen

Nou dat werd tijd. Hebben Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties al jaren een castratie/sterilisatie programma opgezet in armere landen (vrijwilligers) doet de Dierenbescherming in Nederland helemaal NIETS!! Er staat 70 miljoen euro op de bank en ze bouwen het een naar andere nieuwe dure asielen. Gaat het nu bij hen om de dieren of om prestigeprojecten? Dierenbescherming Amsterdam doet nu een poging om te laten zien dat het ook anders kan. Hopelijk is dit een begin die navolging krijgt in het hele land.

http://www.dierenbescherming.nl/jaarverslagen

http://www.stray-afp.org/nl/aangeslotenstichtingen/  organisaties in het buitenland die castratie/sterilisatieprojecten hebben opgezet. Dierenbescherming Nederland hier kan u nog wat van leren!!
Vanaf 1 juni as. start Dierenbescherming Amsterdam samen met 19 Amsterdamse dierenartsenpraktijken een speciale actie waarbij 100 eigenaren van katten hun dier voor een speciaal tarief kunnen laten helpen. Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het enorme belang van het castreren van katten.

Veel meer dan honden lopen katten vrij op straat waardoor ze in rap tempo kunnen zorgen voor vele nakomelingen. Katjes die op straat geboren worden verwilderen en kunnen zich op hun beurt weer na enkele maanden opnieuw voortplanten. Als zwerfdier hebben deze katten een zeer zwaar leven. Indien jonge katjes nog in voldoende mate tam te maken zijn komen ze in de reeds overvolle asielen terecht waar het wachten is op een nieuwe thuis. Dit kan lang duren gezien het kattenoverschot waar we in Amsterdam nog steeds mee te maken hebben. Ook blijven er katten gedumpt worden die uiteindelijk ook op straat of in een asiel belanden.
Met deze gelegenheidssamenwerking willen DBA en de Amsterdamse dierenartsen aandacht vragen voor deze problematiek en tegelijkertijd meewerken aan een oplossing, namelijk door 100 Amsterdamse katteneigenaren voor een sterk gereduceerd bedrag (30% van het normale tarief) hun dier te laten castreren. Aanmelding kan door contact op te nemen met Dierenbescherming Amsterdam en de dieren worden geholpen op volgorde van binnenkomst.

Deelnemende dierenklinieken zijn:
Dierenkliniek De Zon
Dierenkliniek De Jordaan
Dierenkliniek Het Dierenpunt
Dierenkliniek De Wetering
Dierenkliniek Amsterdam Noord
Dierenartsenpraktijk Huisman & Wahl
Dierenkliniek Watergraafsmeer
Dierenkliniek Westerpark
Dierenkliniek Vondelpark
Dierenartsenpraktijk Ter Steege
Dierenartsenpraktijk Slotermeer
Mercator Dierenkliniek
Dierenkliniek Rivierenbuurt
Stadion Dierenkliniek
Amstelpark Dierenkliniek
Dierenkliniek Het Hart van Zuid
Dierenkliniek Centrum-Oost
Dierenkliniek IJburglaan

Dierenziekenhuis Amsterdam: zal het aantal aanmeldingen dat zij binnenkrijgen verdubbelen en deze extra aanmeldingen zullen kosteloos zijn voor Dierenbescherming Amsterdam!

Aanmelden kan telefonisch of door even langs te komen op kantoor:
Dierenbescherming afdeling Amsterdam
Hendrikje Stoffelsstraat 57
1058 GC Amsterdam
Telefoon: 020 - 470 5000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten