zondag 5 mei 2013

Petitie tegen de handel in tijgerbotten voor de productie van tijgerwijn!

 
Foto: Het arme dier is uitgehongerd en zit onder de doorligplekken en wonden
Hoewel de handel in tijgerbotten wijn werd verboden in China in 1993 is de productie nog steeds niet  gestopt.

Om ervoor te zorgen dat de tijgers in gevangenschap sterven aan "natuurlijke oorzaken", worden de dieren langzaam uitgehongerd. Dan worden hun beenderen vermalen en gebruikt om tijgerbotten wijn te produceren  Eén fles kan worden verkocht voor ongeveer € 150. Andere lichaamsdelen en de huid kunnen tot € 29.000 opleveren.

Geschat wordt dat er nog 6000 tijgers mishandeld worden in deze fokbatterijen. Slechts 3200 tijgers  leven in het wild.
In deze video, undercover Chinese journalisten onderzoeken de vermeende productie van tijgerbotten wijn in het noordoosten van China.

http://grab-media.com/premium-videos/4131690

Teken a.u.b. de petitie om te protesteren tegen deze verschrikkingen

http://forcechange.com/64275/protest-the-use-of-lion-bones-in-chinese-medicine/?utm_source=ForceChange+Newsletter&utm_campaign=ccb1f39b18-NL3914_30_2013&utm_medium=email

Dit bericht is van de World Society for the Protection of Animals ( WSPA ):

Tijgerbotten worden al zeker 1000 jaar gebruikt in traditionele Aziatische medicijnen. Maar tegenwoordig zijn er alternatieven beschikbaar, gevalideerd door wetenschappelijke studies en omarmd door traditionele artsen. Alhoewel traditionele artsen zeggen dat ze geen medicijnen op basis van tijgerbotten meer nodig hebben en alhoewel de handel in tijgerproducten illegaal is, bestaat er nog steeds een grote vraag naar zulke producten. Er bestaat zelfs wijn met gemalen tijgerbotten. Ook van andere tijgeronderdelen, zoals klauwen, tanden en snorharen wordt gedacht dat ze geluk brengen of bescherming bieden.

Deze video laat zien hoe de tijgers in erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Nou ja leven kun je het niet noemen. Voor de dieren is het een hel!!

http://youtu.be/l_RjLeBSm4k

Tijgers in stukjes

Afgelopen eeuw is 97% van de wilde tijgers verloren gegaan. Er zijn nu nog maar zo’n 3200 tijgers in het wild. Georganiseerde misdaad aast op de laatste tijgers om te voldoen aan de vraag naar tijgeronderdelen. Deze vraag wordt aangewakkerd door bevolkingsgroei en een stijgend welvaartsniveau in Azië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten