woensdag 29 mei 2013

Schattige blinde pup is een internet hype

Wat een moppie! Ik had een blinde kat Mickey. Liep toen hij een jaar oud was tegen een rijdende auto. Kop kapot en na de operatie bleek hij blind te zijn. Dierenarts: "wilt u hem in laten slapen?"
Ik: " no way ! " Nou die lieverd is 16 jaar geworden en heeft een prachtig leven gehad. Hoorde auto's aankomen voor dat ik ze zag. Hij klom over schuttingen, kon zijn etensbakjes vinden, kattenbak, geen probleem. Heeft u ervaring met een blind huisdier? Dan hoor ik dat graag.
Ray Charles is de nieuwste favoriete internethond. Wie kan er immers weerstaan aan deze ongelofelijk schattige puppy? Na een artikel op Buzzfeed over de blinde viervoeter is het hek helemaal van de dam.
 
 
 
Vorig jaar in de december kwam Ray ter wereld. In eerste instantie leek de puppy meer bedeesd te zijn dan zijn zusjes en hij mengde zich niet in het spel. De dierenarts ontdekte echter dat de Golden retriever blind was. Een liefdevolle familie ontfermde zich over Ray en een vertederende Facebookpagina bezorgde hem wereldfaam.

De aller snoezigste foto's van de blinde puppy worden erop gedeeld. Ray wil immers aan iedereen tonen dat we geen medelijden hoeven te hebben met hem. "Ik kan rennen, spelen en alles doen wat andere honden doen", 'vertelt' hij op de sociaalnetwerkwebsite.
 

   

 

Met dank aan het Algemeen Dagblad. www.ad.nl

4 opmerkingen:

 1. https://hondenbescherming.nl/nieuws/2012/08/23/tips-voor-blinde-en-dove-honden/

  Maar wel een maar...niet doen of gehandicapte honden alleen maar schattig zijn. Het zijn vaak producten van malafide fokkers. Of dat nu broodfokkers zijn of onverantwoorde hobbyfokkers. En dan is blind zijn nog een relatief onschuldige aandoening. In Nederland lijden heel veel honden, alleen omdat ze op uiterlijk worden gefokt. Die honden krijgen nog een stamboom mee ook. Het is slecht gesteld met onze honden 50%(!!!)van onze honden is ziek door de fok.
  http://www.trosradar.nl/uitzending/laatste-uitzending/aflevering/27-05-2013/nieuwe-wet-dieren-een-wassen-neus/?p=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijna niet om aan te zien Bart. Tragische beelden.

   Verwijderen
 2. zo jammer dat op de blogs van Google de links niet werken. Heb al geklaagd niets meer gehoord. Dat ze ziek zijn van de fok is helaas waar. www.bikersforanimals.nl helen regelmatig fokhonden op bij broodfokkers in Nederland en België. Ze intimideren de fokker met hun motorpakken en stoere taal en de fokker geeft maar al te graag het arme dier mee. We hebben laatst nog een inzamelingactie gehad voor een busje voor hen zodat ze meer honden kunnen meenemen. Alle fokhonden moeten nu zijn gechipt maar het is heel fraude gevoelig. Zal het Radar artikel zo even lezen. Dank je Bart.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bikersforanimals? Geweldig! Wist ik niet. Deze mannen zijn Helden!! De enige manier om het broodfok-uitschot te woord te staan dacht ik zo. Ken wel andere manieren maar die passen niet op je blog:)

  BeantwoordenVerwijderen