zondag 30 juni 2013

400 beren gered uit de Berengalindustrie maar helaas zitten er nog 12.000 !! beren vast ( video) De resultaten van 20 jaar actievoeren


Alle dierenleed is vreselijk. Toch is de berengalindustrie naar mijn gevoel het ergste dierenleed dat er bestaat. Als het even tegen zit leven de beren wel 15 jaar lang in deze ´hel´ op aarde. Ze kunnen niet draaien ze lijden veel pijn, krijgen geen veterinaire zorg, Verrotte tanden en kiezen en geïnfecteerde wonden.
    
Berengalindustrie

Op dit moment lijden meer dan 12.000 beren onder verschrikkelijk wrede omstandigheden in Aziatische berenhouderijen. Ze zijn opgesloten, zodat er gal uit de galblaas kan worden afgetapt die wordt verkocht om in sommige traditionele Aziatische medicijnen te worden gebruikt. De inhumane methoden die worden gebruikt om gal af te tappen veroorzaken ernstige pijn en trauma’s bij de beren, die zijn opgesloten in minuscule kooien. Ze lijden intens en de WSPA is ervan overtuigd dat de berenindustrie wreed en onnodig is, en dat er een einde aan moet komen. Steeds meer beoefenaars van de traditionele Aziatische geneeskunst zijn het daarmee eens, en gaan over op plantaardige of synthetische alternatieven.
 
Oproep WSPA aan parlement Korea

Oproep WSPA aan parlement Korea: Doorgaan met strijd tegen berengal Jun 11, 2013 © © WSPA Juni 2013 Tijdens een recente persconferentie van WSPA en haar partner Green Korea United (GKU) in het parlement in Seoul, hoorden media, supporters en parlementsleden over de voortgaande wreedheid, pijn en psychologische ellende waaraan beren worden onderworpen om hun gal te gebruiken in traditionele medicijnen. Parlementslid Jan Hana, die een wetsvoorstel heeft ingediend over de behandeling van beren in beerhouderijen, dankte WSPA en GKU ervoor dat zij het bewustzijn omtrent deze kwestie hebben vergroot en riep haar collega’s op om de wet zo spoedig mogelijk aan te nemen.

http://youtu.be/h3mTlT1iYe8  video

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Animals Asia werd opgericht. www.animalsasia.org Sinds dien zijn er meer dan 400 beren gered uit de berengalindustrie.

De resultaten op een rij:

 Hoogtepunten in 20 Jaar:  

1993  De eerste groep van negen beren gered van een boerderij in Huizhou, het zuiden van China. Jill Robinson (UK), en Animals Asia  medeoprichters Boris Chiao en Gail Cochrane, gaan in overleg met het International Fund for Animal Welfare,( WSPA), en richten het eerste beren opvangcentrum in op China ook samen met de  International Fund for Animal Welfare IFAW).

1995  Animals Asia gaat internationaal.

1998  Animals Asia onderzoekers begeleiden Chinese autoriteiten  ( een first !!) van Peking naar 11 berenhouderijen in de provincie Sichuan.

1999  onderhandelingen begonnen over de oprichting van een berenreservaat in Chengdu,in de provincie Sichuan.

1999  Animals Asia tekent een historische overeenkomst met de Chinese regering om een berenreservaat  op te zetten en de bouw begint van het China Bear Rescue Centre .

2000  De eerste 60 beren komen aan in het nieuwe reservaat. "Andrew" is de eerste beer.

2000  Aziatische superster, actrice en zangeres Karen Mok sluit zich aan bij de Animals Asia's campagne tegen de berengalindustrie .Een ster zo invloedrijk, dat zij vier jaar later de vlam zou dragen bij de Olympische Spelen in Peking.

2004  Animals Asia tekent een Memorandum of Understanding met de Vietnamese autoriteiten om een berenreservaat te bouwen in het Tam Dao National Park.

2005  Animal Planet toont de documentaire, "Moon Bears: Journey to Freedom", verteld door de Britse acteur en schrijver Stephen Fry. Internationale bekendheid van de berengalindustrie blijft groeien.

2007 De eerste bewoners arriveren in het Vietnam Bear Rescue Centre - (drie kleine welpen).

2007 Patholoog Dr Wang Shengxian assisteert Animals Asia in het onderzoek naar 49 weefselmonsters van geredde beren en beschrijft alle ziektes als gevolg van gal extractie. Hij wijst er verder op dat gal geproduceerd door gefokte beren een gevaar is voor de consument. De bevindingen worden doorgegeven aan de China Wildlife Conservation Association, die stuurt het rapport aan het ministerie van Volksgezondheid, enFood and Drug Administration en het Traditionele Chinese Medicine Administration Office.

2007 De Moon Bear Rescue Centre in China en Vietnam  ontvangen de prestigieuze  Carole Noon Award voor Excellent Reserve's van de Global Federation of Animal Reserves.
.
2008 Mdm Zhou Ping een Nationaal Volkscongres (NPC) lid, doet een voorstel om de berengalindustrie te beëindigen. Drie jaar later zou ze worden vergezeld door een aantal collega-NPC leden en CPPCC-(Chinese People's Political Consultative Conference) afgevaardigden, waaronder voormalig hoofd van Chinese  dierenartsen en de redacteur van een gerespecteerd literair tijdschrift.
 
2010  Redden Animals Asia  10 beren van een berengalhouderij in de provincie Shandong en brengt  het totaal van 20  provincies die nu nu 'bearfarm free' zijn.(van de 31)

2010  Een explosie van publieke steun voor de campagne om de berengallandbouw te beëindigen krijgt Animals Asia steeds meer steun van dierenactivisten in China zelf.

2011  Meer dan duizend artsen in China ondertekenen  GEEN berengal meer voor te schrijven aan hun patiënten als deel van Animals Asia's Healing Without Harm programma. 
In Vietnam faalt een voorgenomen ontruiming van  Tam Dao ,ook al wordt Animals Asia gesteund door tienduizenden supporters over de hele wereld die  beroemdheden, politici, diplomaten,schoolkinderen en NGO's.steunen, Omdat de Vietnamese regering niet mee werkt

2013 30.000 mensen, waaronder 57 scholen in 20 Chinese steden in 16 provincies nemen deel in Love Moon Bears een vieringen die zich uitstrekt over een maand. Leerlingen dansen in beren kostuums in de straten, winkelcentra en werknemers verlaten hun posten om deel te nemen aan de festiviteiten, honderden vrijwilligers verzamelen duizenden handtekeningen beloven nooit te berengal te gebruiken.

Ziet u fouten in mijn vertaling dan hoor ik dat graag. In Nederland is er een Support Animals Asia organisatie.
www.moonbears.nl

 
 
Foto: Jill Robinson bezocht 20 jaar geleden een berengalhouderij en besloot ter plekke dat het bevrijden van deze beren en het afschaffen van deze verschrikkingen haar levenstaak zou worden.
 
Vanuit deze plaats wil ik Jill bedanken voor haar inzet, haar geweldig streven voor de bevrijding van deze misbruikte, mishandelde dieren. Jill, je bent mijn grootste heldin!!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten