dinsdag 11 juni 2013

Kat beschoten met 15 kogels... ´Bikkel´ vecht voor zijn leven!


Kat beschoten met 15 kogels

               
Bij de dierenopvang Wieringen/Wieringermeer is een katertje binnen gebracht die in eerste instantie leek te zijn aangereden. Nadat het dier was behandeld en gewassen, bleek zijn voorpoot niet in orde. Hierop is besloten om foto’s te maken en toen bleek de kat niet te zijn aangereden, maar bleken er in zijn lichaam maar liefst 15 kogels te bevinden.

Iedereen was vol ongeloof en afschuw, de mensen in de dierenkliniek, maar zeker ook de mensen van de Opvang. De kater is beschoten op/rond de Zuiderdijkweg in de Wieringermeer. Uiteraard is de opvang op zoek getuigen die iets hebben gezien in het weekend van 1 en 2 juni aan de Zuiderdijkweg.

De afgelopen dagen is er gevochten voor zijn leven. De sterk vermagerde kat zelf vecht ook voor zijn leven en door zijn vechtlust is het beestje inmiddels Bikkel genoemd. De conclusie is dat als Bikkel het overleeft in ieder geval zijn voorpoot gerepareerd of in het ergste geval geamputeerd moet worden, maar ook zijn staart is niet meer te redden en zal geamputeerd moeten worden.
 
Op dit moment werkt de Opvang aan een betere conditie en observeren zij goed of de andere kogels geen verdere schade hebben aangericht. Bikkel wil graag leven, dat is aan zijn gedrag te merken en inmiddels kan hij soms ook al even recht op zitten en geniet van de lekkere hapjes en knuffels die hij krijgt. Het is een lieve kater, ongetwijfeld vroeger een huiskat geweest.
 
De eventuele behandelingen die Bikkel moet ondergaan brengen veel kosten met zich mee. De Opvang en ook het Dierentehuis kunnen deze kosten helaas niet opbrengen. Daarom willen wij een actie voor Bikkel gaan starten en dierenvrienden vragen om een donatie.
 
Wij hopen dan dat Bikkel kan blijven leven, dat is wat hij en wij allen van de Opvang graag willen. Wilt u Bikkel helpen?
Neemt u dan contact op met: Frouwke Zoutman 0227-593426---mailadres: f.zoutman@quicknet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten