dinsdag 25 juni 2013

Kater 'Bikkel' had 15 kogels in zijn lijfje. Lees hoe het nu met hem gaatBikkel maakt het goed

               
Eerder deze maand berichtten wij over de aangeschoten kater in de Wieringermeer die met een verlamde achterhand, gebroken voorpoot en staart achtergelaten was.( Lees het hele verhaal hieronder). Omdat er wel op pijnprikkels in de achterhand werd gereageerd werd besloten om hem toch eerste hulp te verlenen.
De dierenopvang wilden heel graag het leven van dit dier redden en zo als het nu uitziet, is dat gelukt. Door goede zorg van zijn verzorgster, door intensieve begeleiding van de dierenarts en niet in de laatste plaats door Bikkel zelf. Al vanaf het eerste moment gaf hij aan te willen blijven leven!

 
Bikkel heeft vele onderzoeken gehad. Onderzocht moest worden of geen vitale delen waren geraakt en hoe zijn lichaam zou reageren op de aanwezigheid van deze vreemde projectielen.
Inderdaad kwamen er wel wat moeilijkheden, maar hij reageerde goed op medicamenten. Nu moest hij nog aansterken om de operaties te kunnen ondergaan. Nog altijd is niet zeker of zijn voorpoot behouden kan blijven, maar er is een lichtpunt dat zijn staart behouden kan worden.
Het is dus nog even afwachten hoe het verder gaat verlopen, maar het gaat elke dag beter met hem. Omdat de behandelingen en operaties veel kosten met zich meebrengen is er besloten om een actie voor Bikkel te starten. Op deze actie is massaal gereageerd, het is werkelijk overweldigend geweest. Zoveel dierenvrienden in Nederland en daar buiten!
 
Reacties en donaties van particulieren, bedrijven, kinderen die lege flessen inleverden of hun spaarpot geleegd hebben, het was geweldig. De dierenopvang wil u allen hiervoor heel hartelijk bedanken!!!
Omdat er zo massaal gereageerd werd, kwamen de reacties hierop soms wat laat. Ook is het voorgekomen dat zij de telefoongesprekken niet persoonlijk konden voeren, hiervoor excuses. Bikkel kan met de opbrengst van de donaties worden geholpen.
 
Inmiddels is er een Noodfonds Bikkel gestart bij het Dierentehuis Hoorn, waar het overblijvende geld in gestort zal worden. Het fonds zal worden gebruikt voor komende in nood verkerende dieren.
Nogmaals onze hartelijk dank , wij zullen u op de hoogte houden van de vorderingen van Bikkel.
 
De vrijwilligers van de Zwerfdierenopvang van het Dierentehuis Hoorn: F.zoutman, I. Commandeur en A. Commandeur
 
WAT GING ERAAN VOORAF ?
 
Kat beschoten met 15 kogels
               
Bij de dierenopvang Wieringen/Wieringermeer is een katertje binnen gebracht die in eerste instantie leek te zijn aangereden. Nadat het dier was behandeld en gewassen, bleek zijn voorpoot niet in orde. Hierop is besloten om foto’s te maken en toen bleek de kat niet te zijn aangereden, maar bleken er in zijn lichaam maar liefst 15 kogels te bevinden.

Iedereen was vol ongeloof en afschuw, de mensen in de dierenkliniek, maar zeker ook de mensen van de Opvang. De kater is beschoten op/rond de Zuiderdijkweg in de Wieringermeer. Uiteraard is de opvang op zoek getuigen die iets hebben gezien in het weekend van 1 en 2 juni aan de Zuiderdijkweg.

 
 
De afgelopen dagen is er gevochten voor zijn leven. De sterk vermagerde kat zelf vecht ook voor zijn leven en door zijn vechtlust is het beestje inmiddels Bikkel genoemd. De conclusie is dat als Bikkel het overleeft in ieder geval zijn voorpoot gerepareerd of in het ergste geval geamputeerd moet worden, maar ook zijn staart is niet meer te redden en zal geamputeerd moeten worden.
 
Op dit moment werkt de Opvang aan een betere conditie en observeren zij goed of de andere kogels geen verdere schade hebben aangericht. Bikkel wil graag leven, dat is aan zijn gedrag te merken en inmiddels kan hij soms ook al even recht op zitten en geniet van de lekkere hapjes en knuffels die hij krijgt. Het is een lieve kater, ongetwijfeld vroeger een huiskat geweest.
 
De eventuele behandelingen die Bikkel moet ondergaan brengen veel kosten met zich mee. De Opvang en ook het Dierentehuis kunnen deze kosten helaas niet opbrengen. Daarom willen wij een actie voor Bikkel gaan starten en dierenvrienden vragen om een donatie.
 
Wij hopen dan dat Bikkel kan blijven leven, dat is wat hij en wij allen van de Opvang graag willen. Wilt u Bikkel helpen?
Neemt u dan contact op met: Frouwke Zoutman 0227-593426---mailadres:
 
 

3 opmerkingen:

 1. Ook ik heb gestort en ben eigenlijk benieuwd hoe het nu met Bikkel is. Heeft hij al een nieuw baasje. Ik weet van de operatie en de amputatie maar daarna is het danv ervolgens stil. Dat is jammer want zovele waren zo begaan met hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Madelon.

   http://www.dierenasiel-hoorn.nl Hier het laatste nieuws over Bikkel. Je kunt ze mailen of bellen of Bikkel al een gouden mandje heeft gekregen.

   Helaas zie ik op de website weer een oproep voor brokjes. Ik ben net met de Dierenbescherming in discussie omdat de zwerfdieren op Curaçao helemaal geen eten meer hebben. Het asiel is bijna dicht. De DB weigert te helpen en daar neem ik geen genoegen mee. Mark Vos van www.dierenhulp.nl is de man die alles doet wat hij kan om dieren in het Caribische gebieden te helpen. Hij staat er bijna alleen voor. De dieren op Curaçao zijn Nederlandse dieren want het land hoort bij Nederland. Ik zal ze er ook er wijzen dat Hoorn wel wat hulp kan gebruiken. Groeten Erna

   Verwijderen
  2. http://www.rtvnoordkop.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=9904:bikkel-heeft-nieuw-tehuis&catid=11:dieren&Itemid=10

   Dag Madelon,

   Goed nieuws over Bikkel!! Super.

   Verwijderen