zondag 9 juni 2013

Nou ja zeg! Turkse oproerpolitie belaagt nu ook honden met traangas!
Wat laf!! 
 
Ondanks de belofte om geen traangas meer in te zetten, zou de Turkse politie nog steeds naar de spuitbus grijpen. Niet alleen mensen moeten het daarbij ontgelden, ook viervoeters delen in de klappen. Dat moet althans blijken uit foto's die door betogers op Twitter gezet zijn, maar moeilijk te controleren zijn.
 
Hartverscheurende beelden tonen hoe de oproerpolitie traangas in de ogen spuiten van honden of het waterkanon op de dieren richt. De brutaliteit van de ordehandhavers kent blijkbaar geen grenzen. De foto's zijn vermoedelijk genomen in de buurt van het Gezi park in Istanbul.

Hartverwarmend is hoe de betogers zich om de dieren bekommeren. Ze wrijven het traangas uit de ogen van de getroffen viervoeters. De (straat)honden vertoeven immers dag en nacht in het oog van de storm.  "Zij verdedigen immers samen met ons Gezi park, geef hen eten en water", roepen de betogers op.

"Waarom zijn deze dieren het mikpunt van de politie?", vragen Twittergebruikers zich af.  Zij 'wonen' namelijk ook maar gewoon op dat plein en hebben geen politieke visie.4 opmerkingen:

 1. Normaal hou ik me verre van politieke en religieuze discussies. Dat zijn persoonlijke keuzes. Verstandige mensen kunnen samenleven met verschillen.
  Maar dieren worden het slachtoffer en dan spreek ik me uit: tegen de hedendaagse islamisering want in de hedendaagse islamitische praktijk (let wel: alleen de praktijk!!) zijn dieren per definitie slachtoffer. Zo'n reactionair als Erdogan is weer een van het pad geraakte moslim.
  Er staan veel verstandige en mooie dingen over dieren in de Koran. Je vindt ze o.a. hier:
  http://www.moslima.nl/nl/geloof/dieren.php
  Hulde aan de mensen en dieren in Turkije die strijden voor een vrije wereld waar voor ieder levend wezen een plaats is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie link Bart. http://www.actiezwerfhonden.nl/Dit is de website van Linda Staal die 10 jaar geleden actiezwerfhonden in Turkije opzette. Er is al zoveel goeds uit voort gekomen ook van de kant van de Turken zelf. Zij heeft contact met demonstranten die op dit moment de zorg hebben over de straathonden. Hopelijk blijven ze voor hen zorgen in de toekomst.

   Verwijderen
 2. Dank voor de link Erna. Degelijke site met beleid en visie op lange termijn. Ga hem linken op facebook e.a. Niks mis met Turkije! Heleen en ik hebben een fantastische vakantie gehad met een rondreis langs klassieke opgravingen en veel aardige mensen ontmoet. Mens en dier in Turkije hebben alle steun nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi Turkije. Kor en ik hebben een 10 daagse kunstreis in Istanbul gedaan. Prachtig !!Inderdaad lieve mensen. Veel Turken die een Nederlands AOW krijgen en ook nog wat Nederlands spreken. Mijn zwager en zijn vriend, homo stel, kunnen ongestoord leven in Side.Hebben ook Turkse vrienden. het valt allemaal wel wat mee.

   Verwijderen