donderdag 18 juli 2013

Visstropers in vijver Zutphen oorzaak dood door uitputting van 2 mooie schildpadden ( smeerlappen!)Politie onderzoekt dood schildpadden

 
De schildpadden waren een jaar geleden in de vijver geplaatst voor kinderen uit de omgeving van de vijver. Wat is er leuker dan kinderen leren omgaan met andere diersoorten dan katten en honden. Deze smeerlappen die de dood van 2 mooie schildpadden op hun geweten hebben moeten gepakt worden!!
 
Zutphen - De politie stelt een onderzoek in naar de dood van twee schildpadden in de Vijver. Het vermoeden is, dat de dieren het slachtoffer zijn geworden van stroperij.
 
De politie kreeg dinsdag 16 juli een melding dat er twee dode schildpadden in de Vijver dreven. Dit was aan de kant van de Ingenieur Lelystraat. De dieren zaten vast aan een vishaak en waren kennelijk door uitputting om het leven gekomen.
 
Bij onderzoek met een medewerker van het Waterschap, bleek dat er in het water een touw lag, waaraan meerdere vishaken waren bevestigd. Het touw was verzwaard met een steen.
 De politie vermoedt, dat men vis heeft willen stropen en dat de schildpadden hiervan de dupe zijn geworden.
 
 Tips zijn welkom op 0900 – 8844.

1 opmerking: