dinsdag 30 juli 2013

Treurig en walgelijk ... dikbilkalfjes komen via een keizerssnee ter wereld. Veeindustrie, knoei-industrie, foei-industrie



Beleidsbrief Dijksma over keizersneden dikbilrassen

 
 
 
 
 
Na het zomerreces stuurt staatssecretaris Sharon Dijksma een beleidsbrief naar de Kamer over ingrepen aan dieren. Hierin komt volgens het ministerie ook het onderwerp keizersneden bij dikbilrassen aan bod. De Dierenbescherming spreekt zich al lange tijd uit tegen de standaard keizersneden waarmee kalveren ter wereld komen.


 
Er zijn in Nederland 10.000 Belgische Witblauwen en 1.700 Verbeterde Roodbonten. Dit zijn de zogenaamde ‘dikbillen’. Zij zijn doorgefokt op een erfelijke afwijking. Hierdoor groeien de spieren van deze dieren extra snel. Handig, want veel spiergroei betekent veel dure biefstuk. Een nadeel van dit ras is dat dikbillen bijna altijd (85-90 procent) bevallen met behulp van een keizersnede: het bekken van de moederkoe is te smal en het kalf te groot voor een natuurlijke bevalling. Na een keizersnede heeft de moeder veel langer pijn dan bij een natuurlijke bevalling en bovendien neemt de kans op ontstekingen, vergroeiingen en bloedingen toe. Een moederkoe ondergaat soms wel vier keizersneden.

Cijfers

  • In ons land worden 300.000 vleesrunderen gehouden.
  • 85-90 procent van de dikbilkalfjes wordt geboren middels een keizersnede. 
 

     
     

    Oplossingen aandragenDe afgelopen weken zijn er in voorbereiding op de beleidsbrief gesprekken gevoerd met belangen- en sectorvertegenwoordigers. Volgens Nico Verduin, portefeuillehouder dierenwelzijn LTO, is alles bespreekbaar: “De maatschappij en de politiek accepteren niet meer dat kalveren standaard via een keizersnede geboren worden”. Hij vindt dat de sector wel de tijd moet krijgen om zelf verantwoordelijkheid te nemen en oplossingen aan te dragen.

     
    Keizersnee bij een dikbil koe
     

    zondag 21 juli 2013

    Petitie: Stop Shell....handen af van de Noordpool. Stop graaiende oliebedrijven !!

     

     

     

     

    Handen af van de Noordpool


    Oliebedrijven hebben het voorzien op het prachtige Noordpoolgebied. Er is maar één manier om het thuis van de ijsbeer voor altijd veilig te stellen: het gebied moet een reservaat worden. Sluit je aan bij miljoenen mensen wereldwijd en teken de petitie.
     
     
     
     
     
     
     
     
    Video 
     
     
     
     

    zaterdag 20 juli 2013

    Amber( 10) redt schaap van de verdrinkingsdood door in een vieze sloot te springen!!

     

    SCHOONREWOERD • Donderdag belandde op Overheicop in Schoonrewoerd ( Leerdam) een schaap in de sloot. Het dier werd door de tienjarige Amber Wulfers uit Vianen weer op de kant geholpen.

    Zij aarzelde geen moment en liep de modderige sloot in. Ze tilde het schaap van achteren op en wist het op die manier van de verdrinkingsdood te redden. De reddingsactie werd gefotografeerd door de opa van Amber.

    Goed gedaan Amber. Ik stuur het door op Facebook en vraag mensen te sharen. We zijn trots  op je !!

    Foto van opa Hugo de Wijs

    maandag 15 juli 2013

    Kittens in een doos onder een viaduct gedumpt, gered door oplettende voorbijgangers


    Jonge poesjes gedumpt bij viaduct

    KAPEL AVEZAATH - Bij een viaduct in Kapel Avezaath  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kapel-Avezaath is zaterdag een doos met daarin twee jonge volwassen poezen en twee kittens gevonden. De doos waarin ze zaten was dichtgeplakt. Wel waren er twee luchtgaten in geknipt.

      
    De poezen werden gevonden door Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel bij het viaduct van de Provincialenweg met de Roodakker Kapel. De stichting had de tip gekregen dat er gemauw kwam uit een doos. De poezen zijn naar het dierenasiel gebracht.

      
    De dierenambulance verzoekt mensen die de doos in combinatie met de katten kennen, om contact op te nemen met de Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel op 0344-627071.


    zondag 14 juli 2013

    Video: België verbiedt wilde dieren in circussen..... helaas Nederland nog steeds niet



    Om zo te moeten leven!!! Vreselijk 


    België volgt hiermee het voorbeeld van Oostenrijk en Groot-Brittannië. De dierenrechtenorganisatie the Global Action in the Interest of Animals ( GAIA) is zeer tevreden en spreek van een belangrijke mijlpaal voor het dierenwelzijn in België 

    Dierenwelzijn niet gegarandeerd
    Verschillende enquêtes van GAIA hebben aangetoond dat het welzijn van wilde dieren met hun specifieke behoeften onmogelijk kan gegarandeerd worden in circussen. Dat komt vooral door de veelvuldige verplaatsingen en de beperkte ruimte. Wilde dieren in circussen vertonen dan ook vaak abnormaal, gestoord gedrag, wat wijst op slecht welzijn.
     
     
    Deze vertoning uit liefde voor de dompteur? No way!!
     
     
    10 jaar lange strijd
    GAIA voerde tussen 1995 en 2002 onderzoek in 18 circussen. In januari 2003 onthulde de dierenrechtenorganisatie voor het eerst de slechte levensomstandigheden van wilde dieren in circussen (bekijk hier de beelden ). Er was op dat moment geen enkele wetgeving voor circusdieren. Uit het rapport van GAIA 'Dierenleed is geen amusement' bleek duidelijk dat de situatie van de wilde dieren in circussen schrijnend was. Bekijk hier de beelden. GAIA is al die jaren blijven acties en campagne voeren voor een verbod. Ook nadat de wetgever in 2005 de dierentuinnormen oplag aan circussen. Deze wetgeving werd pas in 2012 volledig uitgevoerd maar GAIA stelde vast dat circussen deze minimale normen niet (konden) naleven.
     
    Steden en gemeenten gaven voorbeeld
    Naarmate de welzijnsproblemen van wilde dieren in circussen meer en meer aan het licht kwamen en omdat een nationaal verbod op zich liet wachten, richtte GAIA zich de afgelopen jaren ook tot lokale overheden. Met succes: meer dan 130 steden en gemeenten voeren op dit moment een beleid om circussen met wilde dieren op hun grondgebied te weigeren. Ondertussen bleef GAIA ijveren voor wettelijk verbod op federaal niveau.
     
     
     
    Op een krukje staan omdat het zo leuk is? No way!!
     
    Mijlpaal voor dieren
    "Met de beslissing van de regering kan er eindelijk een einde komen aan een 10 jaar lange strijd die GAIA in ons land heeft gevoerd voor een verbod op wilde dieren in circussen. Het is duidelijk dat het welzijn van wilde dieren in circussen onmogelijk kan gegarandeerd worden. Deze dieren horen daar niet thuis. Een verbod is dan ook de enige juiste maatregel. We zijn heel erg tevreden. Dit is een nieuwe mijlpaal in de strijd voor dieren." zegt Ann De Greef, directeur van GAIA.
     
     

    Aapjes fietsen graag? No way!!
     
    En hoe zit dat in Nederland?
    www.wildedierendetentuit.nl voert al jaren actie tegen wilde dieren in circussen. En ook www.vier-voeters.nl
     
    Het verbod op wilde dieren in circussen is al goedgekeurd door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer moet dit nog behandelen.

    In Nederland zijn er ook veel gemeenten die wilde dieren in circussen niet meer toestaan. Dat is een stap in de goede richting.

                       
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

     

    zaterdag 13 juli 2013

    Doodziek en in de steek gelaten.......( video)


     Het is een gewone dag in de mobiele dierenkliniek van Stichting Vier Voeters in Bulgarije. Zwerfdieren worden binnengebracht, krijgen narcose toegediend,  worden gecastreerd, komen weer bij en keren na vaccinatie weer terug in hun vertrouwde omgeving. Een dag als alle andere.
    Tot Tara door 2 medewerkers naar binnen wordt gedragen. Dan wordt iedereen stil....

    Foto van Tara toen ze binnen werd gebracht

    De herdershond Tara kan niet meer staan. Ze was vreselijk vermagerd en verzwakt. Haar vacht is grotendeels uitgevallen en de huid overdekt met wonden.

    Tara kreunt maar laat zich onderzoeken. Dierenartsen in Bulgarije die voor Stichting Vier Voeters werken reinigen Tara's wonden. Ze begint te eten en knapt langzaam op. Er groeien weer haartjes aan. Na tee weken weten we het zeker, Tara redt het!!

    In Bulgarije leven duizenden honden en katten op straat. De dieren zijn gewond of ziek, zitten onder de parasieten en hebben constant honger.
    Stichting Vier Voeters heeft met de autoriteiten in Bulgarije goede afspraken kunnen maken over de zwerfdierenoverlast. Net buiten Sofia kregen ze van de Bulgaarse overheid en gebouw toegewezen waar een permanente kliniek mocht worden gevestigd.

    Een van die vele zwerfhonden is Pitus een hulpeloze, gewonde zwerfhond.....
    Pitus bloede uit diverse wonden. Dit was in Roemenië waar Vier Voeters ook actief bezig is met hulp aan zwerfdieren. Ze was zo bang dat ze zich in een steeg verstopte. Voorzichtig naderden mensen van Stichting Vier Voeters haar en uiteindelijk lukt het om haar te onderzoeken.

    Foto van Pitus voor dat hij verzorging kreeg.

    Na dat ze helemaal was opgeknapt mocht ze terug naar haar eigen omgeving.



    Steriliseren/castreren kan ook op de keukentafel. Kan mijn dierenarts nog wat van leren met zijn peperdure praktijk en de belachelijk hoge tarieven!!

    Van zwerfhond naar hulphond.....

    http://youtu.be/aIe_qswXfRI          Wat een lieve hond !!!

     
    Op weg naar wat? Niemand weet het maar in Bulgarije helpt Vier Voeters de zwerfdieren

    donderdag 11 juli 2013

    Hartverwamend! Dakloze springt in kolkende rivier om zijn mishandelde konijntje te redden ( video)



     



    John Byrne leefde al vanaf zijn 14de in Dublin op straat. Zijn enige familie is een klein bruin konijntje en een Jack Russel hondje.

    Op een vreselijk dag in 2011pakte de 18 jarige Gary Kearney het konijntje en gooide het diertje over de reling van een brug van een kolkende rivier. John keek naar beneden en zag dat het konijntje nog leefde en zwom uit paniek in cirkels in het water. John bedacht zich geen moment en sprong in de rivier om zijn Nijntje te redden.

     
    Het konijntje ligt lekker warm in John's slaapzak.

    Een paar weken geleden moest Gary Kearney voorkomen en kreeg van de rechter 4 maanden cel!!
    Geweldige rechter. Een dierenvriend. Wat ook zo fijn is dat ik terug kan vinden welke straffen de dierenbeulen hebben gekregen. Twee keer heb ik de Dierenbescherming gevraagd om ook het publiek en de donateurs deze informatie te verstrekken. Ik kreeg een nee op het rekest. Een kans gemist!!

    John leeft nog steeds op straat  gelukkig met het konijntje en zijn hond.


    http://youtu.be/HVU9hYdTkvE     Een hartverwarmende video.




    .”



    maandag 8 juli 2013

    Wie kent deze man?Hij heeft een moederhond ( waar zijn de pups?) in Dierenasiel Amsterdam achtergelaten en weggevlucht!!






    Man dumpt moederhond bij Dierenopvangcentrum Amsterdam
    Teef had wondjes op haar tepels, wat aanduidt dat ze een nestje heeft

    Amsterdam –  In de ochtend van maandag 8 juli omstreeks half 10, kwam een man het asiel binnen en wilde een hond afgeven. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat het geen zuivere koffie was. De man nam de benen en liet de hond los op het terrein van het Amsterdamse asiel. Wie is deze man en waar zijn de puppies van deze moederhond?
     
    Maandag halverwege de ochtend kwam een donker getinte man van ongeveer 30 jaar het dierenasiel aan de Ookmeerweg binnenwandelen. Hij zei dat hij op de hond van een vriend had gepast en haar zat was, dus wilde hij haar bij het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) brengen. Om een hond onder deze omstandigheden in te nemen, moet men zich kunnen legitimeren. Dit wilde de man niet en verzon opeens een ander verhaal. Hij zei toen dat hij de hond had gevonden en ‘uit goedheid van zijn hart’ voor het beestje had gezorgd. Toen de medewerkers van DOA hem confronteerden met het totaal andere verhaal, werd de man boos en dreigde de hond buiten te dumpen. Eenmaal buiten liet hij de hond los op het terrein van DOA en nam de benen. De hond rende met haar grote tepels achter de man aan. Toevallig stond het hek nog open en de man rende weg. Hij draaide zich nog een aantal keer om en schreeuwde naar de hond dat zij moest blijven. Medewerkers van het asiel konden de hond nog net op tijd weghouden van de drukke openbare weg, maar de man was uit het zicht verdwenen.

    Het gaat hier dus om een donker getinte man van ongeveer 30 jaar oud. Hij is slank en droeg een wit t-shirt en een korte broek net over de knieën. Verder had hij een rode pet op met een witte opdruk. De man had een vlassig onverzorgd baardje en witte sportschoenen. Opmerkelijk was dat hij vertelde dat hij net een nieuwe baan had en daarom niet voor het beestje kon zorgen.
    Dankzij de chipgegevens van de hond weet het asiel dat het gaat om een 8-jarige teef die luistert naar de naam Ihelly. De chipgegevens worden nog nader onderzocht. De teef geeft op dit moment nog melk, wat inhoudt dat ze recentelijk een nestje heeft gehad of nog steeds ergens heeft liggen. Op haar tepels zaten ook krasjes en wondjes wat door de tandjes van de pups veroorzaakt is.
    Mocht er iemand zijn die meer over deze persoon of hond kan vertellen? Neem dan contact op met het Dierenopvangcentrum Amsterdam via 0900-2007 207 (20 cent p/m)
     


    Doorsturen graag !!!!!

    Video: Een week zonder plastic is dat mogelijk? Wat denkt u?



    Dag 1: Paprika’s in plastic

    http://youtu.be/lyA2r50J_6I         Video

    In Albert Hein stop ik drie paprika’s, een paar bananen, een halfje volkoren en een zakje zoute stengels in mijn mandje. Bij de kassa kijk ik verschrikt naar de artikelen op de kassaband. Om elk product dat ik wil afrekenen, zit plastic. Ik kijk naar de acht wachtenden achter mij en besluit om toch maar te betalen. Terwijl ik op mijn beurt wacht, vraag ik me af waarom er om paprika’s plastic zit.
    Na een avond hardlopen op plastic schoenen, die erg milieuonvriendelijk blijken te zijn, stap ik onder de douche. Ik lees dat de Sanex douchegel mijn huid gezond houdt en de ingrediënten van het product: water, sodium, parfum, glycerine, betaine, en nog zo’n tien ingrediënten die eindigen op ine , maar ook PEG-9. PEG? Dat blijkt een plastic te zijn. In een douche-gel zitten microplastics om je huid te scrubben. En die zogenaamde stukjes noot in de scrubgel kunnen net zo goed stukjes plastic zijn – en dat verdwijnt door het afvoerputje


     
    Dag 2: Losse penen

    Ik doe boodschappen bij de Turkse supermarkt. In plaats van verpakte, gewassen en geschilde wortelen (hoe lui kun je zijn?), koop ik een bosje penen. Terwijl de aarde tussen de wortels vandaan dwarrelt, leg ik het bosje nonchalant op de kassaband neer. De caissière biedt mij een tasje aan. Maar ik weiger en stop de bos in mijn rugtas. Als ik later die dag een externe harde schijf koop (verpakt in plastic), had ik daar zo weer een tasje omheen kunnen krijgen.


    Dag 3: Alert

    De volgende dag bezoek ik Albert Heijn. Als een onrustige kraai scan ik elk artikel op mogelijke plastics. Boontjes? Ik koop een pot, omdat er om losse boontjes een zakje moet. Een banaan? Die zonder sticker mag, want owee als er in die sticker plastic zit. En Monchou? Dat heb ik nodig voor mijn monchoutaart voor een verjaardag, maar het zit in een plastic wikkel. Slagroom? In een plastic bekertje. Dan wil ik voor de taartbodem in ieder geval koekjes kopen zonder plastic verpakking. Maar waar vind je die? Na navraag bij de biologische markt blijken ze ook daar in plastic te zitten. En als student zonder oven is zelf koekjes maken nogal lastig. Thuis ligt Linda. tussen de post, verpakt in plastic.

    Nieuw continent 
    In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval, dit wordt plastic soep genoemd. Door verwering, golfslag en zonlicht valt dat plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dat leidt tot vervuling en stikkingsgevaar bij dieren. De plastic soep in de Grote Oceaan is waarschijnlijk zo groot als Frankrijk en Spanje samen.
    Dag 4: Is een plastic loze week wel mogelijk?

    Een dag later ga ik toch weer naar de Appie om daar alsnog de Bastognekoeken te kopen. Hoe moeilijk is het om een week lang, zeven dagen, een paar uren geen plastic te kopen? Het zit in mijn schoenen, in mijn veters, in mijn pen, om mijn zoutstengels, in mijn douchegel, en zelfs om mijn biologische kaas. Toch wil ik er nog steeds niet aan dat een week zonder plastic onmogelijk is.

    Dag 5 en 6: Gewoon niets kopen

    Ik besluit twee boodschaploze dagen in te lassen. In de trein kom ik erachter dat ik mijn plastic flesje ben vergeten. Op het perron zie ik automaten met flesjes Fanta, Coca Cola en Rivella. Ik houd me in. Bij de vriendin bij wie ik ga eten, krijg ik ijsthee, in een plastic beker uit een plastic pak. Had ik moeten weigeren?

    Dag 7: Eindelijk: papier

    Op zaterdag ga ik bij een biologische bakker langs, tien minuten verder fietsen dan ‘mijn’ Albert Heijn. Hier kan ik broodjes los kopen en meenemen in een papieren zak- of zelf opeten. Ik denk aan de afvalhoop van plastic.
      
    Het valt mee

    Een week zonder plastic kost meer tijd, een paar zweetdruppels van gêne, maar niet meer geld. De groenten bij de Turkse supermarkt zijn goedkoper én lekkerder. Biologisch brood is duurder, maar vult ook meer waardoor ik er minder nodig van heb.
    Het viel me op hoe groot de verleiding is om ‘iets’ in plastic te kopen. In de kiosk op het station haal je koffie met een brownie, verpakt in plastic. In de kantine op je werk koop je zonder pardon dagelijks plastic bekers met fruit, een smoothie, of twee plakken kaas in plastic.
    Minder plastic gebruiken is eigenlijk simpel: neem eten van thuis mee naar je werk. Doe er een duurzaam flesje drinken bij, en bewaar een boodschappentas standaard in je tas. Sta sterk in je schoenen en weiger een tasje bij de kassa, ook wanneer je in een kledingwinkel staat. En wees creatief: neem bijvoorbeeld een doos mee voor losse groenten. Want met een beetje creativiteit zie je vanzelf dat je afvalbak minder snel vol raakt. En dat bespaart weer plastic vuilniszakken.


    zondag 7 juli 2013

    30.000 olifanten jaarlijks in Afrika gedood voor hun slagtanden. De WNF zet ´eco-drones´ in. Lees over deze nieuwe aanpak ( video)




    http://youtu.be/Jrz3q0sdm5o      Video over eco-drones
    De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens zijn bezoek aan Tanzania ambitieuze plannen aangekondigd om door stroperij bedreigde diersoorten beter te beschermen.
     
    Drugs, wapens en mensenhandel
     President Obama heeft 10 miljoen US dollar toegezegd om Afrikaanse landen te helpen bij de strijd tegen de criminele organisaties die zich bezighouden met illegale handel in producten als ivoor en neushoorn. Ook maakt een speciale Taskforce Wildlife Trafficking (handel in wilde dieren) het komende half jaar een strategie hoe wildlife crime aangepakt moet worden.
    Verder vindt de president dat bekeken moet worden of illegale handel in bedreigde dieren op één lijn gesteld kan worden met illegale handel in wapens, drugs en mensen.

    Enorme opsteker


     Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) is de belofte van de Amerikaanse president een enorme opsteker voor iedereen die zich met wildlife crime bezig houdt, van parkrangers tot en met beleidsmakers. Stroperij is op dit moment een van de belangrijkste bedreigingen voor het voortbestaan van olifanten, neushoorns en tijgers in het wild. Daarnaast is wildlife crime een directe bedreiging voor de veiligheid in met name Centraal Afrika, waar regionale conflicten in de hand worden gewerkt. En het zijn juist die landen die de strijd tegen deze ernstige vorm van criminaliteit niet alleen af kunnen.

    30.000 olifanten jaarlijks gedood


     De Amerikaanse president voegde eraan toe dat de hele wereld er belang bij heeft dat de schoonheid van Afrika bewaard blijft voor toekomstige generaties. Jaarlijks worden in Afrika bijna 30.000 olifanten gestroopt voor hun slagtanden. Het ivoor wordt verscheept naar landen als China en Thailand. Stroperij van neushoorns neemt ook alarmerende proporties aan. In Zuid-Afrika zijn sinds begin dit jaar
    al meer dan 428 neushoorns gedood vanwege hun hoorn, die tienduizenden euro's waard
    is op de zwarte markt. In Vietnam doen hardnekkige geruchten de ronde dat de gemalen hoorn van neushoorn kanker geneest en dat jaagt de vraag naar neushoorn hoorn aan. Ook drinkt de steeds groter worden middenklasse gemalen neushoornpoeder in het uitgaanscircuit als middel tegen een kater. De realiteit is dat neushoorn hoorn van hetzelfde materiaal is als nagels en haar.

    Stropers doden dieren als de neushoorn en de olifant voor hun hoorn en slagtanden. Want met de illegale handel in wildlife producten is veel geld te verdienen. Met een eco-drone kunnen stropers sneller worden opgespoord en gestopt. Jij kunt de rangers in het veld helpen door mee te investeren in een eco-drone!
     
       
    Waarom
    Door de groeiende welvaart in Azië kunnen steeds meer mensen statusverhogende 'luxe' producten van bedreigde dieren kopen, zoals ivoren beeldjes, neushoornhoorn en tijgerwijn. Dat heeft in de afgelopen 5 jaar voor een enorme toename van gestroopte dieren gezorgd. Neem bijvoorbeeld de neushoorn. In de grafiek hieronder zie je de stijging van neushoornstroperij van 2000 tot 2011 (de korte lijn met rode bolletjes geeft het aantal arrestaties weer).
    Samenwerken
    De illegale handel in bedreigde dieren is een big business waar een bedrag van 6-8 miljard euro per jaar in omgaat. Daartegen optreden kan het Wereld Natuur Fonds natuurlijk niet alleen. We werken samen met politie, douane, juristen, regeringen... en met jou!
    Aanpak
    Samen met parkmanagers, rangers en de lokale bevolking versterkt het Wereld Natuur Fonds bestaande antistroperijprogramma’s. Naast het opleiden en inzetten van extra rangers en het geven van voorlichting om de vraag in Azië terug te dringen, investeren we in monitoring- en opsporingsapparatuur, zoals eco-drones. Een eco-drone is een onbemand vliegtuigje waarmee we vanuit de lucht boven natuurparken kunnen patrouilleren om stropers op te sporen. Want waar een ranger een dag over loopt, kun je met een eco-drone in een uur verkennen.

    WNF-ambassadeur André Kuipers is razend enthousiast over de eco-drone:
    "Vanuit de ruimte ervaar je de kwetsbaarheid van de aarde. Je kunt heel goed de verwoestijning en boskap zien. Wat je vanuit de ruimte niet ziet zijn de stropersbendes die bedreigde dieren als olifanten en neushoorns meedogenloos afslachten. Daarom vind ik de eco-drone een geweldige vinding. Eco-drones worden door parkrangers ingezet als extra paar ogen in de lucht waardoor er vaker en effectiever gepatrouilleerd kan worden. Mooi om te zien dat WNF innovatieve technologieën in zijn natuurbeschermingswerk inzet!“
     
    Jouw foto op een echte eco-drone
    Als jij meefinanciert met een eco-drone kijken jouw ogen straks letterlijk mee op het vliegtuig om stropers op te sporen. Want al vanaf € 15,- komt jouw foto op een echte eco-drone die boven Nepal gaat vliegen!

    Afhankelijk van de grootte van je bijdrage krijg je ook de mogelijkheid om een eco-drone van dichtbij te bekijken tijdens een demonstratiedag in Nederland. Verder organiseren we een chatsessie met Christaan van der Hoeven, onze natuurbeschermer die zich bezighoudt met de inzet van de eco-drone, en word je uiteraard op de hoogte gehouden van de inzet en resultaten van de eco-drones in dit project.
    Succesvol getest
    Het WNF test het werken met eco-drones op verschillende locaties over de hele wereld. De eerste proefvluchten zijn uitgevoerd in Nepal, Congo en op de legstranden van Gabon. Deze tests waren positief en leverden veel informatie voor de leverancier om de ontwerpen te optimaliseren voor het gebruik in het veld. Nu zijn we hard aan het werk om het juiste model, uitrusting en software te selecteren en om rangers en veldwerkers te trainen. Daarmee kunnen we de eco-drone straks structureel inzetten in door stropers bedreigde gebieden.
    Onze partner Conservation Drones is continu bezig om de hard- en software van de eco-drones te verbeteren. Op hun website kun je de nieuwste ontwikkelingen volgen.

    De inzet van eco-drones is een belangrijke en efficiënte toevoeging voor het werk van het WNF. Het geeft ons bovendien de mogelijkheid om de high tech-middelen van de professioneel georganiseerde stropersbendes bij te benen.

    Dus steun de strijd tegen stropers en investeer in een eco-drone!
    Over het WNF
    Het Wereld Natuur Fonds werkt al meer dan 50 jaar aan de bescherming van de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde. Samen met particulieren, bedrijven, overheden en lokale bevolking willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Dat doen we in meer dan 100 landen met gepassioneerde mensen in het veld.

    zaterdag 6 juli 2013

    Video: Vandaag de start van 8 dagen stierenmartelen in Pamplona Spanje



            

    http://youtu.be/rhb7yteKUOw

    Stierenrennen in Pamplona weer van start          


                    
     
    PAMPLONA - 
     
    De stierenrennen door de straten van het Spaanse Pamplona gaan vandaag weer van start. De gevaarlijke stierenloop is onderdeel van het jaarlijkse San Fermín-festival en trekt altijd duizenden nieuwsgierigen, onder wie veel toeristen.  

     
         
    Vorig jaar raakten 38 mensen gewond door de opgehitste stieren. Sinds 1924 zijn er 15 mensen overleden ( goed zo!!) aan de verwondingen die zij opliepen doordat zij onder de voet werden gelopen of op de horens werden genomen door de stieren.



    Na de stierenloop worden de dieren naar een arena geleid, waar mannen op paarden net zolang met messen op de dieren insteken totdat ze dood neervallen.

    Dierenbeschermingsorganisaties protesteren al jaren tegen de „wrede stierenrennen in de stad en de stierengevechten die daarop volgen”. Dit keer hadden de actievoerders in het stadje 48 doodskisten neergezet, verwijzend naar het aantal stieren dat elk jaar in Pamplona omgebracht wordt tijdens de feestelijkheden.



    Wilt u protesteren tegen deze martelingen kijk dan op http://www.cas-international.org/index.php?id=412&no_cache=1

    www.peta.nl

     

    donderdag 4 juli 2013

    De kracht van het dialoog....niemand kan dat beter dan ´Eyes on Animals´



       

    Ook dit is een van mij favoriete dierenwelzijnsorganisaties. Niet alleen gaan ze de snelwegen op om vrachtwagens met vee te controleren maar ook de politietraining is zo ontzettend belangrijk.
    Ik heb weinig tijd vandaag om te schrijven...bekijk even de website a.u.b.
    www.eyesonanimals.com
     
     
    06.12.2012_HU_M1_Samarinas_XYJ400_dirty_and_broken_parts__17  06.12.2012_HU_M1_Samarinas_XYJ400_dirty_and_broken_parts__1 
     
    Miljoenen boerderijdieren krijgen niet de bescherming waar zij volgens de Europese wetgeving recht op hebben. Daarom is Eyes on Animals opgericht. Wij:

    - bezoeken veemarkten, slachthuizen en boerderijen
    - inspecteer livestock trucks on the snelwegen en belangrijke grensposten
    - rapporteren misstanden aan autoriteiten en de politiek

    Vanuit onze thuisbasis Nederland werken we in heel Europa en zelfs daarbuiten– zoals ook de veehandel zelf internationaal is. Onze aanwezigheid is hard nodig, want veel overheidsinstanties die belast zijn met handhaving van dierenwelzijn zijn onderbezet of zelfs afwezig. Bovendien kunnen officiële inspecteurs moeilijk grensoverschrijdend werken. Eyes on Animals wel.  Eyes on Animals gelooft in de kracht van dialoog en verandering van binnenuit. Zolang de vee-industrie bestaat, kunnen kleine verbeteringen in de dagelijkse praktijk het leed verzachten voor miljoenen individuele dieren. Daarom:

    - geven we internationaal workshops Dierenwelzijn aan veewagenchauffeurs
    - trainen we E.U. snelwegpolitie om beter op dierenwelzijn te controleren
    promoten we bij de vleesector “beste praktijken op de werkvloer”
     
    06.12.2012_HU_M1_XYG899_MezeiLaszlo_SK_sows_and_pigs_cold___15  06.12.2012_HU_M1_XYG899_MezeiLaszlo_SK_sows_and_pigs_cold___19
     


    06.12.2012_HU_MH25LGY_M1_DE_piglets_to_Romania_good__15  06.12.2012_HU_MH25LGY_M1_DE_piglets_to_Romania_good__28
     
     
     
    Politietraining in Hongarije