dinsdag 16 juli 2013

Baby komt zo!! Kate en william alvast blij met het cadeau van een namaak wollen dekentje 
CADEAU VAN PETA AAN BABY VAN WILLIAM EN KATE: DEKENTJE VAN NAMAAK WOL
Baby van Hertog en Hertogin ontvangt diervriendelijke twist van traditie
 
Amsterdam – Terwijl Prins William en Hertogin Catherine zich voorbereiden op de geboorte van hun eerste kindje, hoopt de Peoples Ethical Treatment of Animals (PETA), dat ze de baby voorbereiden op een  warm koninklijk welkom: een dekentje van namaak wol. Zoals de organisatie uitlegt in hun kaart aan de hertog en hertogin, is het dekentje van schaapsvacht wat volgens de traditie in sommige delen van het Verenigd Koninkrijk wordt gegeven aan pasgeborene. Een product van dierenleed – maar namaak wol is net zo zacht en warm terwijl het veel diervriendelijker is.
 
"Een babydekentje dat vrij is van wreedheid is een prachtige manier om een leven vol medeleven te beginnen", zegt de aan PETA UK verbonden directeur Mimi Bekhechi. "We hopen dat PETA's cadeau aan de Hertog en Hertogin van Cambridge andere ouders zal inspireren om een voorbeeld te zijn in meelevendheid voor hun familie door dekentjes en kleren voor hun kinderen te kiezen die op een diervriendelijke en meelevende manier geproduceerd zijn."
 
De schaapsvacht die gebruikt wordt voor wol is soms van schapen die zonder verdoving worden gecastreerd of met een afgeknipte staart. Medewerkers hebben vaak haast en scheren de dieren zo snel mogelijk, waaraan het schaap allerlei kleine sneetjes tot grote wonden overhoudt en wat zelfs leidt tot amputatie van uitstekende lichaamsdelen. Zodra ze niet meer nodig zijn, worden schapen naar de slacht gestuurd.
 
Ga naar PETA.nl voor meer informatie
 
Niet alleen dekentjes van schapenwol, maar lees ook over de wrede praktijken in Australië: 'mulesing' en Uggs
 


Draagt u UGGS ?


Veel van ’s werelds wol en schapenhuid (waaronder hetgeen gebruikt wordt door UGG Australië) is afkomstig uit enorm grote Australische fokkerijen, waar pijnlijke praktijken zoals mulesing (repen vlees uit de billen van het schaap snijden), couperen van de staart, castreren en tanden slijpen de normale gang van zaken is en waar deze praktijken zonder pijnstillers worden uitgevoerd. Meer informatie over mulesing en de wreedheden die samengaan met het fokken van dieren voor hun wol, kunt u vinden op http://www.SaveTheSheep.com  (Engelstalig).

Als hun wolproductie daalt, worden Australische schapen per schip naar het Midden-Oosten vervoerd om daar te worden geslacht. Op deze overvolle, door ziekte geteisterde schepen, die vaak tot wel 75.000 schapen vervoeren, worden veel schapen ziek doordat ze niet bij het  weinig  beschikbare voedsel of water kunnen komen, omdat ze niet zijn opgewassen tegen de verzengende hitte of omdat ze vertrapt of platgedrukt worden door andere schapen. Als ze hun eindbestemming eindelijk hebben bereikt, worden de schapen aan hun poten vastgebonden en op vrachtwagens gegooid. Daarna worden ze geslacht terwijl ze nog bij bewustzijn zijn – een praktijk die illegaal is in Australië.

Australië is niet het enige land dat zich schuldig maakt aan misbruik van schapen in de wolindustrie. Overal ondergaan schapen de verschrikkingen van het geschoren worden. Omdat werknemers betaald worden voor de geleverde wol, werken ze snel en onzorgvuldig. Scherpe scharen laten bij veel schapen open en pijnlijke wonden achter die vaak onbehandeld blijven en aan weersinvloeden worden blootgesteld. Omdat timing door de boeren als cruciaal wordt gezien om de meeste winst te kunnen oogsten, en omdat miljoenen schapen worden gefokt in een omgeving die van natuur niet voor hen geschikt is, zorgt voortijdig scheren er vaak voor dat miljoenen schapen en lammeren sterven door blootstelling aan weersinvloeden.

Als u graag tot de vriendelijke mensen waar dan ook wilt horen, door net als zij producten te boycotten die onnodig dierenleed veroorzaken, overweeg dan alstublieft om alternatieven voor wol, bont en leer te vinden. Als u (of iemand die u kent) erover denkt om een paar UGG laarzen aan te schaffen, dan moedigen we u aan om in plaats daarvan stijlvolle diervriendelijke laarzen te kopen. Deze zijn in veel (online) winkels verkrijgbaar.

Met dank aan de Peoples Ethical Treatment of Animals www.peta.nlhttp://youtu.be/NiJdZxi1Kd4                           De video kan als schokkend worden ervaren

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten