zondag 21 juli 2013

De Nederlandse Dierenbescherming laat de dieren op het Nederlandse Curaçao stikken!! Protesteer!!Foto: Kitten uit het asiel in Curaçao

Ik kreeg dit nieuws gisteren onder ogen. Dramatisch!!Beste lezers schrijf a.u.b de Nederlandse Dierenbescherming aan en eis dat ze de Dierenbescherming in Curaçao financieel steunen. Voor mensen die het niet weten, Curaçao is van Nederland!! De Nederlandse Dierenbescherming  laat deze dieren stikken!!Het is hun plicht. Er staat 70 miljoen euro bij hen op de bank schandalig dat ze de dieren op Curaçao laten stikken!!


WILLEMSTAD -- De stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft de leiding van de bewakingsdienst Servisio di Kontròl i Seguridat (SKS) geïnformeerd niet langer in staat te zijn om de verwaarloosde dieren op te nemen die zij van de straat plukken.

De reden hiervoor is dat de overheid al jaren niet structureel bijdraagt aan deze opvang, terwijl de Dierenbescherming wel kosten heeft aan verzorging, voedsel en opvang van deze straathonden en katten. Gezien de financiële precaire situatie kan de organisatie kan dit niet langer voortzetten.
De Dierenbescherming zet alle zeilen bij om het dierenasiel in stand te houden. De economische crisis laat zich sterk voelen in de boekhouding. Het aantal donaties en sponsoren is drastisch teruggelopen. Door omstandigheden heeft een mega sponsor zich moeten terugtrekken, waardoor de bodem van de kas al snel in zicht kwam.

Geen overheidssubsidie

In tegenstelling tot een perceptie die hier of daar heeft post gevat is het zo dat deze stichting nooit heeft kunnen terugvallen op vaste overheidssubsidie. Voor het jaar 2011 had de overheid de Dierenbescherming wel een ton aan subsidie in het vooruitzicht gesteld, maar dit geld is ondanks herhaald aandringen en achtereenvolgende beloftes nooit overgemaakt. Voor 2012 en 2013 is de subsidieaanvraag onder opeenvolgende regeringen zelfs botweg afgewezen. Alleen voor de klachteninspecteur geldt een subsidie, maar die geldt alleen voor die specifieke taak.
Enkele jaren geleden is afgesproken dat SKS loslopende of verwaarloosde dieren, waar zij dagelijks mee van doen krijgen, kan afleveren bij de Dierenbescherming op Parera die voor de opvang zorgt. Op herhaald aandringen van de Dierenbescherming aan de overheid dat daar redelijkerwijs wel een financiële tegemoetkoming tegenover moet staan, is nooit een positieve reactie gekomen. Nu het water de stichting aan de lippen staat, heeft de stichting SKS per brief van 28 juni laten weten dat er geen dieren meer kunnen worden aangenomen. Op regelmatige basis kwamen SKS functionarissen met verwaarloosde dieren aanzetten. Voor niets komt de zon op, maar aan de opvang van verwaarloosde huisdieren hangt een kostenplaatje dat niet langer door de Dierenbescherming kan worden gedragen.

Pension

De Dierenbescherming is door de omstandigheden verplicht over de hele linie bezuinigingen door te voeren en terug te keren tot de kerntaken. Zo is het dierenasiel afgeslankt tot een capaciteit van 40 honden en 30 katten om overbevolking te voorkomen en om meer ruimte te creëren voor het pension waar huisdieren tijdelijk en tegen betaling ondergebracht kunnen worden.
 
 

Het dier van de week in het asiel Curaçao is 'Beschuitje' Och ja, what's in a name?
 
Untitled 1 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten