zondag 28 juli 2013

Handig! De Dierenbescherming is gestart met een mijndieriszoek.nl website

Een voorbeeld: Deze hond is gevonden op 26 juli in Zuid-Wolde staat nu op de website van www.mijndieriszoek.nl
Datum gevonden: 27 juli 2013
Dossiernummer: 24256

Diersoort: Hond
Ras: Terriër
Kleur: Wit-bruin
Geslacht: Reu
Chip: Geen
Gecastreerd: Geen informatie
Levend: Ja
Halsband: Halsband
Halsbandbeschrijving: Zwarte halsband

Toevoegingen en bijzonderheden:
Oudere hond
Contact gegevens asiel:
Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel. nr: 050-3012871
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming-groningen.nl
Openingstijden: ma-za: 13:00- 16.00

Dier zoek? Meld het op de vernieuwde website mijndieriszoek.nl!

Een weggelopen hond, een kat die langer wegblijft dan normaal of een konijn dat zich een weg uit de tuin getunneld heeft. Wat moet u doen als uw (huis)dier vermist raakt? De vernieuwde website Mijndieriszoek.nl van de Dierenbescherming helpt bij de zoektocht naar vermist dieren.
Bent u uw dier kwijt? Ga dan naar de website mijndieriszoek.nl en klik op de button ‘bekijk gevonden dieren’ om te achterhalen of iemand uw dier wellicht heeft gevonden. U kunt ook op postcode zoeken naar dieren die bij u in de buurt gevonden zijn. Zit uw dier er niet tussen en levert een telefoontje naar het asiel ook niets op? Op de homepage van Mijndieriszoek.nl kunt u een vermissing melden met het formulier voor 'vermiste dieren opgeven'. De locatie van de vermissing geeft u met Google Maps eenvoudig door.


Zoektips
Behalve een vermelding op Mijndieriszoek.nl kunt u nog meer doen om uw dier terug te vinden. Op de site staan adviezen voor het maken en verspreiden van flyers of posters, tips over plekken waar te zoeken en over de manieren waarop u het dier kunt lokken.

Gevonden
Heeft u een dier gevonden? Bezoek ook dan de website Mijndieriszoek.nl. We helpen u contact op te nemen met het dichtstbijzijnde asiel. Daar wordt gecontroleerd of het dier als vermist is opgegeven. Daarnaast kunt u helpen door het dier tijdelijk op te vangen en het zo nodig op de site Mijndieriszoek.nl te plaatsen. U bewijst het dier en de eigenaar daar een grote dienst mee. Voor dieren is het van groot belang dat zij zo snel mogelijk terugkeren in hun vertrouwde omgeving.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten