woensdag 10 juli 2013

In 2012 zijn 25.000 olifanten afgeslacht voor de ivoorhandel !! Gisteren weer 3.287 kilo in beslag genomen

Potverdikkie!! Er blijven straks helemaal geen olifanten meer over. Het gaat altijd om het geld.


 
De Keniaanse autoriteiten hebben gisteren in de havenstad Mombassa bijna 3,3 ton ivoor in een container met bestemming Maleisië in beslag genomen. Dat heeft de Keniaanse dienst voor wildbeheer (KWS) vandaag bekendgemaakt.
  •  
Het ivoor, met een totaalgewicht van 3.287,21 kilo, was verstopt onder een vracht noten. Een week geleden werd in Mombassa al 1,5 ton ivoor ontdekt in een container uit Oeganda met bestemming Maleisië.

Internationale draaischijf
De Keniaanse havenstad geldt als de internationale draaischijf voor de illegale ivoorhandel. In januari werd al eens 3,8 ton ivoor ontdekt in Mombassa in een container uit Tanzania met bestemming Indonesië.

5,25 miljoen euro waard
Volgens experten wordt op de zwarte markt ongeveer 1.500 euro betaald voor een kilo ivoor, waardoor de lading die gisteren werd aangetroffen ongeveer 5,25 miljoen euro waard was.

Meer dan 25.000 Afrikaanse olifanten werden volgens Cites  http://www.cites.org/ in 2012 afgeslacht. Cites heeft de Afrikaanse olifant op de lijst met bedreigde soorten geplaatst. De huidige populatie wordt geschat op ongeveer 472.000 dieren. In het midden van de vorige eeuw waren dat er nog enkele miljoenen

http://www.ifaw.org/nederland/ons-werk/bescherming-van-olifanten

Deze link geeft veel informatie over het werk en de bescherming van olifanten door de International Fund for Animal Welfare ( IFAW ) Een geweldige organisatie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten