dinsdag 9 juli 2013

Vervolg van gedumpte moederhond ( waar zijn de pups?). Het baasje, is het baasje toch niet. Het verhaal wordt steeds ingewikkelder             

Man gedumpte moederhond meldt zich bij Dierenopvangcentrum Amsterdam

08.07.2013
Man gedumpte moederhond meldt zich bij Dierenopvangcentrum Amsterdam ‘Vinder’ voelde zich schuldig en wilde zich verantwoorden

Amsterdam –  In de ochtend van maandag 8 juli omstreeks half 10, kwam een man het asiel binnen en wilde een hond afgeven. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat het geen zuivere koffie was. De man nam de benen en liet de hond los op het terrein van het Amsterdamse asiel. Echter in de middag meldde hij zich opnieuw bij het asiel.
 
Maandag halverwege de ochtend kwam een man het dierenasiel aan de Ookmeerweg binnenwandelen. Hij zei dat hij op de hond van een vriend had gepast en haar zat was, dus wilde hij haar bij het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) brengen. De man kon en wilde zich niet legitimeren en dreigde hond op straat te zetten. Eenmaal buiten liet hij de hond los op het terrein van DOA en nam de benen. De man was spoorloos en de hond konden medewerkers van DOA nog net op tijd bij de weg weghalen.
 
Direct werd op de website en Facebook-pagina van het asiel een oproep geplaatst. Mensen werd opgeroepen om het bericht te delen en eventuele tips door te geven aan het dierenasiel. Al gauw werd het bericht honderden keren gedeeld en bekeken.( Ook u en ik deden mee!!)
 
 
Aan het eind van de middag kwam dezelfde man die de hond bij het asiel had gedumpt weer terug en wilde zijn verantwoording op zich nemen. Hij vertelde dat hij de hond had weggehaald bij de eigenaar, omdat zij daar slecht behandeld werd. De man wist niet waar de pups waren. De ‘vinder’ voelde zich de hele dag schuldig en wilde zijn verantwoordelijkheid als man op zich nemen.
 
De ‘vinder’ kon en wilde zich nu wel legitimeren. Echter kwamen de gegevens van de legitimatie en de gegevens van de chip niet overeen. Het dierenasiel gaat de chipgegevens doorgeven aan de politie en de hondenbegeleiding in Amsterdam in de hoop meer te weten over de eigenaar. De gegevens van de ‘vinder’ zijn bekend, maar wegens gebrek aan bewijs kon het asiel niets anders doen dan de man weer naar huis te laten gaan.
 
De eigenaar heeft nu 14 dagen de tijd om zich te melden. Er wordt een brief naar het adres wat op de chip staat verzonden in de hoop dat de eigenaar zich snel meldt. Mocht de eigenaar zich niet melden na 14 dagen en de hond is gezond en qua gedrag op dat moment herplaatsbaar, dan zoekt het asiel een ander baasje voor de hond.
Dankzij de chipgegevens van de hond weet het asiel dat het gaat om een 8-jarige teef die luistert naar de naam Ihelly.
 
Mocht er iemand zijn die meer over de eventuele eigenaar of hond en pups kan vertellen? Neem dan contact op met het Dierenopvangcentrum Amsterdam via 0900-2007 207 (20 cent p/m)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten