dinsdag 23 juli 2013

Voorbijgangers en de brandweer redden tientallen dieren in een wei die GEEN water hadden!!!Foto's: Martijn Prins
      
Foto's: Martijn Prins
      
STADSKANAAL –  De brandweer heeft gisteren een wei met dieren van vers water voorzien.
Maandagavond rond half acht kreeg de meldkamer van de politie een telefoontje van ongeruste voorbijgangers die aan de Tinnegieter in Stadskanaal veel paarden, veulens, kalveren en een ezel in een weiland zagen staan. De dieren hadden geen water meer, wat met deze extreme hitte tot uitdroging kan leiden.

De politie kwam een kijkje nemen. Zij concludeerden dat de dieren al enige tijd zonder water zaten. De brandweer die op dat moment bij Boiten Techniek een gastank aan het koelen was, is na overleg gekomen om met een andere tankautospuit de dieren van vers water te voorzien.

Na een half uur kwam de eigenaar van de dieren met een watertank met 1 kuub water. Nadat deze met de politie en brandweer een gesprek had gevoerd keerden de hulpdiensten terug naar hun post.

Bij deze worden de oplettende personen bedankt; de paarden zijn u dankbaar.

Ik kan hier zo boos over worden. Natuurlijk hulde aan de oplettende voorbijgangers en de brandweer, maar neem me niet kwalijk zeg, deze eigenaar had een proces-verbaal moeten krijgen. Ja, hij kwam aan rennen met een bak water maar dat was pas nadat hij merkte dat er een hele horde mensen om de dieren heen stonden. Crimineel gedrag moet worden bestraft!! 
 


2 opmerkingen:

  1. Dit is ongelooflijk dat de eigenaars daar geen erg in hebben ik vind dan zou je eigenlijk geen dieren moeten mogen houden zo iets vergeet je toch niet ???????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn idee ook Peter. Te gek voor woorden dat de man geen boete heeft gekregen. Bedankt voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen