zaterdag 10 augustus 2013

10 augustus Wereldleeuwendag en de Afrikaanse schande van 'canned hunting' ( video )

http://youtu.be/DY7Y2KAhFfw         Video sorry van de reclame die verdwijnt na 30 sec

        Kijk eens naar de koppen van die jagers!! Tuig!!Dierenbeulen.
 

10 Augustus: Wereldleeuwendag

2013-08-09

VIER VOETERS vraagt aandacht voor het lot van leeuwen wereldwijd

Op 10 augustus is het Wereldleeuwendag. Ter gelegenheid van deze dag vraagt de internationale dierenbeschermingsorganisatie VIER VOETERS aandacht voor de zorgelijke status van leeuwen in het wild en het leed van leeuwen in gevangenschap. Terwijl het aantal leeuwen in het wild hard achteruit holt, hebben hun soortgenoten in gevangenschap te kampen met slechte omstandigheden. Het reservaat voor grote katachtige LIONSROCK in Zuid-Afrika biedt een thuis voor mishandelde leeuwen.

Op Wereld leeuwen dag vraagt VIER VOETERS, samen met verschillende andere organisaties die zich inzetten voor de leeuw, aandacht voor de koning der dieren. Het aantal leeuwen in het wild loopt zo drastisch achteruit dat het vooruitzicht zeer zorgelijk is. Volgens een studie uit 2012 is de populatie leeuwen in Afrika de laatste 50 jaar van bijna 100.000 dieren gedaald naar 35.000 dieren. Sommige wetenschappers gaan zelfs uit van slechts 16.000 leeuwen. Oorzaak is de vernietiging van zijn leefomgeving en de groeiende vraag naar trofeeën en lichaamsdelen, verkregen door jacht en stroperij. Helaas zijn veel mensen zich hier niet van bewust.


Niet alleen de wilde leeuw is in de problemen. In gevangenschap leven de dieren vaak in slechte omstandigheden en voorziet de huisvesting of verzorging niet in hun basisbehoeften. Dit geldt zowel voor dierentuinen als voor opvangcentra. In circussen moeten leeuwen bovendien onnatuurlijke kunstjes doen en met regelmaat vervoerd worden in kleine transportkooien.

In Zuid-Afrika brengen leeuwen in gevangenschap een hoop geld op. Welpjes worden gebruikt als attractie voor toeristen. Zogenaamde conservation projecten laten vrijwilligers veel geld neerleggen om jonge welpjes met de hand te voeden. Wanneer de dieren te oud zijn om te knuffelen, verdwijnen ze. Niet naar het wild. Wel is er een bloeiende ‘canned hunting’ industrie: een leeuw, met de hand opgevoed en soms zelfs gedrogeerd, wordt in een afgesloten gebied losgelaten. De jager, vaak een toerist met weinig ervaring, kan kiezen of hij een geweer of bijvoorbeeld een kruisboog gebruikt. Een volwassen leeuw kost tussen de 10.000 en 25.000 euro en gaat als ornament mee naar huis.

 
Walgelijk!!

In Zuid-Afrika biedt VIER VOETERS momenteel een thuis voor zo’n 80 leeuwen en andere grote katachtigen. Al deze dieren zijn gered uit een leven in gevangenschap, vol mishandeling en lijden. LIONSROCK is een plek waar de dieren een natuurlijke leefomgeving hebben die aan al hun levensbehoeften voldoet. Kijk voor meer informatie op www.lionsrock.org. Prachtig project !!

 
 Deze schatjes hebben geboft....wonen nu in Lionsrock

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten