vrijdag 30 augustus 2013

Op 15 september stappen in 30 landen duizenden mensen op de fiets om de Noordpool te redden van de ondergang ( video)

 

Actie van www.greenpeace.nl   Doet u mee?
​​
Op 15 september komen we wereldwijd in actie voor de Noordpool. In 30 landen stappen
duizenden mensen op de fiets om in een kleurrijk protest te laten zien dat er een grote, wereldwijde beweging is die de Noordpool wil redden. In Nederland organiseren we de Ice Ride in Amsterdam. 

Praktische info
Waar: Amsterdam, startpunt Jollemanhof 15-17, eindpunt Erasmuspark
Wanneer: zondag 15 september 2013
Hoe laat: 12.00 – 16.30
Vragen: aanmelden.nl@greenpeace.org
Programma
  • 12.00 Inloop. Drink een kop koffie met medewerkers van Greenpeace, poseer als ijsbeer en maak je fiets klaar voor de Ice Ride. Kinderen kunnen het Green Memory-spel spelen en geschminkt worden als noordpooldier.
  • 12.45 Presentatie ‘Achter de schermen van de Noordpoolcampagne’. Campagneleider Faiza Oulahsen vertelt hoe ze terugkijkt op twee jaar campaignen tegen olieboringen op de Noordpool en vóór het uitroepen van dit ijzige gebied als natuurreservaat. Wat is gelukt, wat ging mis en wat moet er nog gebeuren? En wat is jouw mening over de campagne?
  • 13.30 Start Ice Ride. Niet alleen is de Ice Ride een vrolijke protestmars op de fiets, we gaan deze dag ook één specifieke ijsbeer redden... De lengte van de tocht is ongeveer negen kilometer.
  • 15.15 Aankomst op eindpunt. We nemen contact op met de andere landen waar een Ice Ride is, eten een Noordpoolijsje en sluiten af met het maken van een spandoek.
  • 16.30 Einde
Aanmelden
Stuur een e-mail naar aanmelden.nl@greenpeace.org of meld je aan via Facebook.

Geen fiets?
Als je niet in de gelegenheid bent om een eigen fiets mee te nemen, stuur dan een mail dat je een fiets wilt lenen.
Dresscode
Noordpoolwit! En als je nog ijsbeerknuffels, toeters of fietsvlaggen hebt liggen, neem deze vooral mee.
Are you in?

Goed initiatief van Greenpeace. Ik heb ze altijd wat agressief gevonden met hun acties. En nu ben ik donateur voor 3 euro in de maand. Waarom nu wel? Omdat ik me nu echt realiseer dat zonder deze soms ook agressieve acties we de strijd verliezen om de Noordpool te redden.
 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten