maandag 19 augustus 2013

Trek de grens: tot hier en niet verder !! ( 3 video's)

Een van de lezers ooit in het Virunga Nationaal Park geweest? Dan horen/lezen wij dat graag
Teken en deel A.U.B. Namens de dieren bedankt!!


http://content.bitsontherun.com/previews/3mVgukvh-R8hW33u3    Prachtige video van de WNF

Trek de grens: tot hier en niet verder!

Plannen voor olieboringen


De Engelse oliemaatschappij Soco heeft concrete plannen om binnen de grenzen van het park naar olie te zoeken, met alle gevolgen voor de natuur van dien. Het Wereld Natuur Fonds (WNF )roept wereldwijd mensen op om overheden én de olie-industrie duidelijk te maken dat sommige plaatsen zo waardevol zijn dat je er gewoon van af moet blijven. Hier trekken we de grens!

Afrika's oudste Nationaal Park

Virunga, Afrika's oudste Nationaal Park, is één van de meest bijzondere en diverse landschappen van onze planeet. Naast tropisch regenwoud vind je er vulkanen, savannes en visrijke meren. Ook komen er meer dan 700 soorten vogels en 200 soorten zoogdieren voor, waaronder de zeer bedreigde berggorilla's.
 
 

Virunga veel meer waard zonder olieboringen

augustus 2013 · Virunga Nationaal Park, in de Democratische Republiek Congo, kan jaarlijks ruim 1 miljard US dollar opleveren als het gebied duurzaam wordt ontwikkeld. Voorwaarde is wel dat er geen olie wordt gewonnen in het gebied. Dat is de conclusie van een onderzoek van onafhankelijk adviesbureau Dalberg Global Development Advisors in opdracht van het Wereld Natuur Fonds.

http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/campagnes_wnf/virunga/over_virunga/ 2 mooie video's over Virunga National park

Help oliewinning in Virunga voorkomen
 
Virunga, Afrika's oudste Nationaal Park, staat onder druk. Teken de oproep om overheden én de olie-industrie duidelijk te maken dat ze van Virunga af moeten blijven.
    
 
Hier het hele bericht en het rapport van de WNF:
 
Virunga Nationaal Park, in de Democratische Republiek Congo, kan jaarlijks ruim 1 miljard US dollar opleveren als het gebied duurzaam wordt ontwikkeld. Dat is
is de conclusie van een onderzoek van onafhankelijk adviesbureau Dalberg Global Development Advisors in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WNF). 45.000 banen

 Uit het rapport blijkt dat investeringen in waterkrachtcentrales, visserij en toerisme 45.000 mensen aan een baan kunnen helpen.
Voorwaarde is wel dat er geen olie wordt gewonnen in het gebied. De mogelijkheden voor een duurzame toekomst staan in schril contrast met de plannen van de Britse oliemaatschappij Soco International PLC voor olie-exploratie in het park. In bijna 85 procent van het beroemde Werelderfgoedpark zijn olie-concessies uitgegeven. Olie-exploratie vormt volgens het rapport niet alleen een bedreiging voor inkomstenbronnen van de lokale bevolking uit ondermeer visvangst. Het is ook een bedreiging voor de bijzondere biodiversiteit en zeldzame diersoorten zoals de berggorilla.

In juni 2013 riep de commissie voor het Werelderfgoed van UNESCO Soco en Total nog op de grenzen van het Park te respecteren. Het Franse bedrijf Total heeft dat inmiddels beloofd, maar Soco niet.

WNF trekt de grens
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) trekt de grens met een wereldwijde campagne: “Oliemaatschappijen staan op de drempel van één van ‘s werelds meest waardevolle en kwetsbare gebieden en daar trekken wij de grens. We zullen niet rusten totdat dit bijzondere Werelderfgoedpark veilig is voor deze potentiële milieuramp,” zegt WNF-directeur Johan van de Gronden. “Virunga heeft sneeuw- en lavavelden, maar het mag geen toekomst hebben als olieveld. De enige weg is die van duurzame ontwikkeling.”

Gestegen armoedeEventuele vrijkomende olie, pijplijnlekken en gas affakkelen kunnen de lucht, het water en de bodem vervuilen met giftige stoffen. Andere studies toonden al aan dat olieproducerende regio’s gezondheidsproblemen en sociale onrust veroorzaken. Een van de voorbeelden is Nigeria. Ondanks de 350 miljard US$ die dat land tussen 1970 en 2000 verdiende aan de olie-inkomsten, steeg de armoede van 36 naar 70 procent. Met de plannen voor Virunga ligt een Nigeria-scenario op de loer, staat in het rapport.

Trek de grens en teken de oproepHet WNF vraagt iedereen om zich uit te spreken tegen olie-exploratie in Virunga. Trek de grens: teken de oproep!

2 opmerkingen:

  1. laat godverdomme de natuur zoals het is. wanneer de laatste bloem geplukt, de laatste boom geveld en de laatste vis gevangen is , zal de mens weten dat geld niet eetbaar is! dat die verdomde hebzucht naar geld en rijkdom en macht nu eindelijk eens ophouden. een aantal pipoos hebben nog steeds niet door dat de wereld naar de kl.... aan het gaan is door hun hebzucht!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt helemaal gelijk Betty. Dit moet en kan niet gebeuren. Oliemaatschappij Total heeft door druk van de WWF en petities van het volk uit de hele wereld zich al teruggetrokken van het voorgenomen project nu deze Soco nog. Hoe krijg je het in je botte hersenen om dit te bedenken!!Geen respect voor mens en dier. Net als je zegt het gaat alleen om het geld. Reuze bedankt voor je reactie

      Verwijderen