dinsdag 3 september 2013

13 Getraumatiseerde 'restaurantberen' leren om een beer te zijn ( veel foto's)
VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone
2013-09-02
Het gaat langzaam maar zeker beter met de 13 voormalige restaurantberen die ongeveer drie maanden geleden zijn gered door Stichting VIER VOETERS. Na jaren geleefd te hebben in ongeschikte omstandigheden, hebben een aantal dieren ernstige gedragsproblemen ontwikkeld. In hun nieuwe leefomgeving keren zij geleidelijk terug naar een normaal leven. Speciale activiteiten helpen de getraumatiseerde dieren genezen. Met behulp van een speciaal verrijkingsprogramma worden de beren gestimuleerd om weer hun natuurlijke gedrag te vertonen.

 

 
 
Even de tanden laten zien
 
Ons doel is om een zo natuurlijk mogelijke situatie te creëren", legt hoofdverzorger Emily Lloyd uit. "We verstoppen voedsel en lekkere snacks door hun hele verblijf, zodat de beren de hele dag bezig zijn met zoeken hiernaar, net als in het wild". Sommige van de verstopplaatsen zijn met de hand gemaakt door de verzorgers. Zo worden er elke dag honing en andere lekkernijen verstopt in gaten in een houtblok. De gaten zijn met kleine houten pinnen afgesloten, zodat de beren alleen maar de pinnen eruit hoeven te halen voor hun snack. Het voedsel wordt verstopt tussen en onder hout blokken en houten ballen met groenten en fruit worden opgehangen aan touwen. Het is een uitdaging voor de beren om de ballen stabiel te houden en al het lekkers te pakken te krijgen.
 
 
Zoek de honing
 
"Met dit speciale programma worden de beren gestimuleerd meer te bewegen, te klimmen en te graven. Dit heeft een gunstig effect op hun welzijn", zegt Emily Lloyd. "Toen Hope voor het eerst naar ons toe kwam, zwaaide ze onophoudelijk met haar kop van links naar rechts. Kassandra liep vele uren per dag rond in een vierkant en blinde beer Stivi liep de hele dag rondjes om zijn zwemvijver. Bij alle drie de beren zijn deze gedragsstoornissen verminderd en slechts nog af en toe waarneembaar."
 
 
Hé hé......die heb ik te pakken!!
 
Het succes is extra bemoedigend vanwege het feit dat de 13 beren nu nog in hun gewenningsverblijven wonen, waar de ruimte beperkt is. Aan het begin van de herfst worden de beren overgebracht naar hun permanente, veel ruimere, verblijven in berenpark Pristina.
 
 
En zo ziet het leven eruit in het berenpark Pristina  Joepie !!!
 
 
 
En zo was het voordat we werden gered. Dank je wel Stichting Vier Voeters  xxxxx
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten