donderdag 26 september 2013

250.000 mensen gingen u voor en tekenden de petitie tegen varkensleed. Doet u ook mee? ( petitie en video's )
Compassion in World Farming (CIWF) komt op voor de dieren, tegen vee-industrie!
 Nieuwsflits van Compassion in World Farming (CIWF),  26 september 2013
Meerdere video's van the good, the bad, en the ugly
https://www.youtube.com/user/CIWFFOOTAGE

250.000 keer nee tegen varkensleed!

In minder dan 6 maanden tijd tekenden al meer dan een kwart miljoen mensen in Europa onze petitie voor de varkens. Onze petitie roept de landbouwministers van de EU-landen op ervoor te zorgen dat de wet die bedoeld is om de varkens te beschermen 100% wordt nageleefd. Alle varkens moeten strooisel in de stallen krijgen, het standaard afknippen van staarten moet stoppen en zwangere zeugen moeten zoals de wet voorschrijft niet in kooien maar in groepen worden gehouden!
Heb je hart voor varkens, vind je dat er een eind moet komen aan de wantoestanden en wetsovertredingen in de Europese varkenshouderij? Doe dan mee, teken onze petitie nu en help ons op weg naar de volgende mijlpaal!
 250.000 keer nee tegen varkensleed.jpg
Joanna Lumley presenteert film.jpg 

Joanna Lumley pleit voor varkens in Europarlement

Actrice Joanna Lumley (Absolutely Fabulous) steunt Compassion in World Farming (CIWF) al jaren. Dinsdag presenteerde zij in het Europees Parlement in Brussel een schokkende film over de leefomstandigheden van varkens aan Europarlementariërs en journalisten.
De beelden laten zien dat de Europese richtlijn voor varkens in meerdere landen in Europa niet goed wordt nageleefd. Met deze film roepen we de Europarlementariërs op het varkensleed in de vee-industrie in hun land op de agenda te zetten. Wil je meer foto’s zien? Kijk dan op onze Facebook pagina!
 
Stro op het bureau van staatssecretaris dijksma.jpg 

Stro op het bureau van de staatssecretaris

Begin deze maand vroegen we in 5 Nederlandse steden het publiek op straat een envelopje met stro op te sturen naar de staatssecretaris om ervoor te zorgen dat alle varkens strooisel krijgen. Meer dan 1.000 mensen deden mee met onze actie en al het stro op het ministerie is niet onopgemerkt gebleven! Vorige week ontvingen we een brief van de staatssecretaris waarin ze bevestigd dat ze de pakjes met stro heeft ontvangen. ‘Net als u ben ik van mening dat varkens niet voor niets geboren worden met een staart en dat varkens zodanig gehouden zouden moeten worden dat ze uiting kunnen geven aan hun natuurlijke gedrag’, aldus staatssecretaris Dijksma. We zijn blij met deze stellingname, maar we vinden wel dat de staatssecretaris meer kan en moet doen om de dieren te helpen en daar blijven we haar aan herinneren.


 
Gigantisch opblaasbaar varken reist door Europa.jpg 

Gigantische opblaasbaar varken reist door Europa

Dit gigantisch opblaasbaar varken reist de komende maanden door Europa om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van varkens en de vele wetsovertredingen in de intensieve varkenshouderij in Europa.
Onze Franse collega’s hadden de primeur in Parijs. ‘Thumbs up’ voor onze Franse collega’s, die op deze dag ook 400 handtekeningen ophaalden voor onze varkenscampagne. En, het varken reist binnenkort ook naar Nederland! Houd onze nieuwsbrief, website en Facebook pagina in de gaten voor meer info!


 
 
 Help de dieren, stop de vee-industrie!
Doe nu een donatie aan CIWF!
 
Vind ons ook op:
 Compassion In World Farming (CIWF) is de actieve, internationale organisatie die 100% opkomt vóór de dieren, tegen vee-industrie! Lees meer over ons opwww.ciwf.nlWil je geen nieuwsbrieven van CIWF meer ontvangen, klik dan hier om je uit te schrijven. Dit is een uitgave van Stichting Compassion in World Farming Nederland, Postbus 1305, 6501 BH Nijmegen, Tel. 024-3555552, KvK:  10044931

Geen opmerkingen:

Een reactie posten