dinsdag 10 september 2013

Indrukwekkend:8 dappere dierenartsen voor noodhulp bij dieren en mensen overal ter wereld, stellen zich voor

 
 Locatie

• Land: Mongolië
• Periode: april, mei 2010
• Provincies: Erdenedalai, Adaatsag, Delgertsogt
• Dieren: schapen, geiten, koeien, kamelen en paarden
• Hulp: voedsel (hooi en voer), brandstof (tegen de extreme kou) en medicijnen

 Wat is een Dzud?

De Dzud is een zeldzame natuurramp die veroorzaakt wordt door een extreme droge zomer, gevolgd door een extreme koude winter met hevige sneeuwval. Door de droge zomer hebben de boeren geen grote hooi voorraad kunnen aanleggen, daarbovenop kwam de winter met temperaturen tot -47 °C en sneeuwval van meer dan een meter, waardoor het vee niet meer bij het weinige gras dat er is kan komen.

Ter plaatse

De enige hulporganisatie die hulp kan bieden in deze moeilijk toegankelijke gebieden is CAMDA
(Cambridge – Mongolia Development Appeal), een lid organisatie van WSPA. Zij kunnen de dieren bereiken die het ergst getroffen zijn. Maar ze hebben onze hulp nodig om voer te kopen voor al deze hongerige en kwetsbare dieren.http://youtu.be/FdOv-6PtrZI     Zo is het nu in 2013

Het gaat niet alleen om de dieren in rampengebieden. Help je dieren dan help je ook de mensen die afhankelijk zijn van hun dieren. Deze voorbeelden laten zien hoe belangrijk noodhulp is:

http://animalsindisasters.typepad.com/dieren-in-nood/

1 opmerking:

  1. Geweldig, wat een fantastische mensen.
    Eigenlijk zou je net als een prijs voor de vrede ook een prijs uit moeten reiken voor buitengewone mensen die zich belangeloos inzetten voor dieren. Deze mensen verdienen onze steun zowel in woord, daad en/of geld.

    BeantwoordenVerwijderen