dinsdag 10 september 2013

Noodkreet!! Petitie!! Roemeens parlement stemde vandaag voor massamoord zwerfhondenRoemeens parlement stemt voor massamoord zwerfhonden
STICHTING VIER VOETERS overweegt juridische stappen en roept EU-Commissie op in te grijpen
 
Boekarest, 10 september 2013 – Vandaag heeft het Roemeense parlement ingestemd met een wet die het massaal doden van zwerfhonden mogelijk maakt. Volgend op het besluit gisteravond van de bevoegde commissies van het Roemeense parlement om voor ‘euthanasie’ te stemmen, is de wet vandaag geaccepteerd door de plenaire vergadering van het parlement met 266 stemmen ‘voor’, 23 stemmen ‘tegen’ en 20 onthoudingen van stemmen.
 
“Dit is het ergste wat er kon gebeuren. De autoriteiten hebben nu toestemming voor massamoord”, zegt Gabriel Paun, campagneleider van VIER VOETERS. De nieuwe wet staat het doden van zwerfhonden toe na een verblijf van 14 dagen in een asiel – als er niet genoeg ruimte in de asielen is om de honden te houden, voor voedsel of medische zorg.
 
 
 
“Het is niet realistisch dat adoptie plaats zal vinden in zo’n korte termijn van 14 dagen. Bovendien zijn er niet genoeg asielen beschikbaar en niet genoeg voedsel of medicatie voor de honden. Deze wet betekent dus simpelweg een doodstraf voor honderdduizenden zwerfhonden in Roemenië”, aldus Paun. De internationale dierenwelzijnsorganisatie heeft meer dan 100.000 zwerfhonden gevangen, gesteriliseerd en teruggeplaatst in Roemenië over de afgelopen jaren. Deze inspanningen worden erkend en gesteund door het Europese Parlement1.
 
“Het is ongelofelijk dat massaal doden net is goedgekeurd door het parlement van een Europese lidstaat en het zal een verkeerde keuze zijn als de EU-Commissie dit tolereert. We kijken nu naar nationale mogelijkheden voor het bevriezen van deze wet en we roepen de EU-Commissie op om te voorkomen deel te worden van deze misdaad, die de meeste Europese burgers nooit zullen vergeten of vergeven”, concludeert Paun.
 
Steun het online protest van VIER VOETERS en roep de Roemeense overheid en het parlement op om het massaal doden van zwerfhonden te stoppen: www.four-paws.org/straykilling
 
[1] Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals; Appeal to stop the systematic slaughter of stray dogs in Romania
http://www.animalwelfareintergroup.eu/2013/09/06/appeal-to-stop-the-systematic-slaughter-of-stray-dogs-in-romania/
 
 

8 opmerkingen:

 1. Ik woon dus in Roemenie, en ik wil wel even duidelijk maken dat steriliseren het probleem van gevaarlijke straathonden niet oplost. Vooral in de winter, als er niet genoeg voedsel is te vinden zijn die beesten gevaarlijk.
  Daarnaast verspreiden ze ook ziektes, en brengen het verkeer in gevaar.

  Om door vier of vijf honden te worden aangvallen is niet leuk, en kom niet aan met een verhaal dat je er uit de buurt moet blijven, want dat kan niet.

  Er zijn volgens dierenvrienden websites 100.000 honden gedood in drie jaar tijd, maar het aantal zwerfhonden is niet gedaald, volgens de zelfde website. Dat komt omdat als er ruimte wordt gecreerd er honden heentrekken.

  Een vos heeft 12 km2 nodig, een wolf meer, maar van verwilderde honden weet men het niet, ...

  Er zijn naar schatting 60 000 straathonden in Boekarest alleen al. Dat komt neer op een hond per 4000 m2 (dat is dus 100 bij 40 meter.) Maar er zijn ook straten en gebouwen in de stad, dus de dichtheid is hoger.

  Ter vergelijk, in USA worden naa schatting 3 a 4 miljoen katten en honden afgemaakt, ....

  Ik ben dus duidelijk voor afmaken. Maar wel humaan. En aangezien ik in tien jaar tijd ook goed Roemeens spreek: ik heb niets gehoord over "levend in ovens gooien"

  Wie tegen is die nodig ik uit om even snel een goedkoop retourtje te nemen, dan zal ik wel een stadstochtje door woonwijken organiseren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Robertpas

   Als ze dood moeten dan niet doodknuppelen, leven begraven, levend verbranden, vergiftigen. http://www.sterilizedogs.org/onze-visie/roemenie-en-de-zwerfhonden

   http://www.hartvannederland.nl/nederland/2011/straathonden-oekraine-levend-verbrand-voor-ek/

   Oekraïne die hebben het zo opgelost en Roemenië in 2011 ook. Ik zoek de beelden morgen voor u. Bedankt voor de reactie Gr Erna

   Verwijderen
  2. Roemenie heeft in 2011 voor het EK heel veel straathonden opgehaald en in het asiel gestopt, maar die zijn daar weer uitgebroken en terug naar de stad gegaan.

   Het beleid is dat als mensen klagen over agressieve straathonden, dan haald de politie of de ASPA de agressieve honden van de straat en je ontvangt dan een brief dat ze het dier opgehaald hebben. Alle andere honden worden gewoon met rust gelaten.

   Verwijderen
 2. Wat een smerige leugens!!!

  Dit is gewoon helemaal niet waar!

  Leer eerst een Roemeens voor je dit soort goorheid op het net plaatst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Claudia,

   Ik ben het even kwijt. Wat is volgens jou niet waar?

   Verwijderen
 3. @Robertpas: Nou ik weet niet waar U in Roemenie woont, maar zoveel straathonden zijn er helemaal niet als U beweerd.

  Wat er momenteel in het parlement wordt besproken is dat de dieren artsen die voor de ASPA werken subcidie opstrijken voor het labellen en steraliseren van straat honden, maar ze in werkelijkheid niet steraliseren.

  Verder is in het nieuws dat een kind van 8 jaar is dood gebeten door honden op het terijn van een bedrijf waar het kind met zijn broer op terecht was gekomen door een gat in het hek van het bedrijf. Het waren dus geen straat honden, maar van het bedrijf. Maar hierdoor is wel de discussie opgelaaid van agressieve straat honden, terwijl die daar helemaal geen schuld aan hadden.

  De ASPA heeft in 2012 2400 honden van de straat gehaald, 1500 bij gezinnen kunnen plaatsen, 947 terug op straat moeten zetten, en 43 moeten afmaken.

  Ik begrijp dat de werkelijkheid niet zo sensationeel is als mw. van de Ploeg hier durft neer te zetten, maar als er rijdende verbrandings ovens zouden bestaan, dan staat heel Boekarest in no time op Piata Univercitate te demonstreren.

  In Boekarest zijn mensen enorm begaan met straathonden, en zetten water en de etens restjes buiten voor het hek. In de hete zomers is het zelfs niet ongebruikelijk dat je politie mensen honden in de buiten gebieden water ziet geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Claudia,

  Ik woon ruim twee jaar in Tulcea, waar weinig straathonden zijn, wat mogelijk komt doordat er weinig rotzooi op straat ligt en er relatief veel huizen staan.
  Daarvoor woonde ik zeven jaar in Constanta, daar is het probleem veel groter.

  Daarvoor woonde ik een jaar in Bucuresti.

  Mijn cijfer van 60 000 komt van World Society for the Protection of Animals, geef toe, zij gaven het cijfer van een ASPA telling +- 10%

  Tevens, een hond is pas van iemand als die geregistreerd is. Dat geldt ook voor bedrijven, neem ik aan. Ik heb vaak zat bij bedrijven gewerkt waar min of meer wilde honden over het terrein scharrelden, en ook eten kregen. Deze honden bewaken die terreinen, een vreemde komt er echt niet op.

  En ja, ik vind het ook een probleem. En een oplossing weet ik niet. Okay, steriliseren, en de agressieve honden in een asiel. Betere oplossing zie ik niet.

  Ik zag trouwens ook een paar andere sites, die hebben het ook over "corrupt Roemenie" en zo. Ik ben blij dat het in Nederland allemaal zo goed gaat ;) Ik heb nog nooit "versnellingsgeld" betaald.

  Groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, toevallig heb ik familie in Roemenie wonen en het is wel degelijk waar. Je wilt niet weten hoe ze daar met dieren omgaan.
  Vaak slaan ze ze met een stok met een grote spijker erin op hun hoofd dat gaat dan vreselijk ontsteken. Ze worden op alle mogelijk manieren mishandeld en afgemaakt. Gelukkig zijn er ook veel goede mensen die hun uiterste best doen om zoveel mogelijk dieren te helpen. Vaak betalen die mensen uit eigen zak voiding en hulp en dat terwijl ze al zo weinig hebben. Geweldig dat die mensen er zijn. Deze groep bv. heft eerst zelf alles gedaan en nu hulp gekregen van de Burgemeester en div dieren organisatie:
  http://www.youtube.com/user/ROLDARO
  Maar het laat onverlet dat het welzijn van dieren in Roemenie over het algemeen op de allerlaatste plaats komt.

  BeantwoordenVerwijderen