Translate

woensdag 4 september 2013

Project Streetdogs in Thailand opgericht door de Nederlandse Marlie in het zonnetje gezet


http://youtu.be/D06Ftfk3Xxc     Video

 Het feit dat Marlie de honden niet naar Nederland haalt is voor mij genoeg reden om haar nogmaals in het zonnetje te zetten. Men kan alleen op afstand adopteren. Goeie zaak, we kunnen nu eenmaal niet alle zwerfdieren uit de hele wereld naar Nederland halen. Onze dierenasielen zitten bommetje vol. Marlie dank je wel voor je inzet, zorg en liefde voor zoveel street dogs.

Marlie aan het woord:

Veel toeristen komen naar de Thaise badplaats Hua Hin voor zon, zee, strand en vertier.
Voor de zwerfdieren die hier leven is het alles behalve vakantie. Dagelijks moeten zij zien te overleven op straat, een harde werkelijkheid.
 
Marlie Timmermans
 
Marlie Timmermans
 
Toen de Nederlandse Marlie Timmermans zag hoe hard deze dieren hulp nodig hadden, besloot zij in te grijpen. In mei 2011 richtte zij daarom Project Streetdogs  Hua Hin – Thailand op, een stichting die zich dagelijks inzet voor deze straathonden
 
Al jaren had Marlie de wens om iets goeds te doen voor dieren in nood. Toen het duidelijk was dat zij voor langere tijd naar Hua Hin zou vertrekken, was haar idee voor dit project al gauw omgezet in concrete plannen. Dagelijks bezoekt zij de zwerfhonden die in en rondom een tempelcomplex leven. Hoofdzakelijk om ze de nodige medicatie te geven en hun wonden te verzorgen en ze te laten steriliseren.
 
“Mijn streven is om de populatie zwerfhonden in Hua Hin te verminderen en om de zwerfhonden zoveel mogelijk te ontlasten van pijn, jeuk en honger” zegt Marlie.
Waar mogelijk is zoekt Marlie en haar vrijwilligers een nieuw onderkomen voor zowel pups als volwassen honden.
Zoals bij vele stichtingen is ook Project Streetdogs volledig afhankelijk van donaties en kan helaas niet blijven bestaan als er geen giften blijven binnen komen.
 
 

Blindy krijgt veterinaire zorg van Marlie
 

 

 
 
Moeder en haar pup
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten