dinsdag 17 september 2013

Wc-rollen in opslag nog beter beschermd tegen brand dan dieren in stallen


Foto van Varkens in Nood

PvdD wil extra eisen brandveiligheid bestaande stallen

Een nieuwe  regelgeving aangenomen in het begin van 2013 zal vooralsnog alleen gelden voor nieuwbouw of verbouwing van stallen en wordt de aanwezigheid van sprinklers en brandmelders in de stallen zelf niet verplicht. 
              
Marianne Thieme vindt het onaanvaardbaar dat minister Blok van Wonen en Rijksdienst geen extra eisen wil stellen voor de brandveiligheid van dieren in bestaande stallen. Zij heeft aangegeven meerdere moties in te dienen tegen het beleid van de minister.  Zonder extra maatregelen lopen miljoenen dieren het risico door een stalbrand om te komen.
De Partij voor de Dieren pleit voor extra eisen aan brandveiligheid, omdat de regering niets doet aan verbetering van de brandveiligheid in bestaande stallen. “Wc-rollen in opslag zijn in Nederland nog beter beschermd dan dieren in stallen”, aldus Thieme.


De afgelopen zes jaar kwamen ruim anderhalf miljoen dieren om het leven bij stalbranden. In de dichte stallen hebben dieren geen schijn van kans om aan het vuur te ontsnappen. Veel van hen sterven een verschrikkelijke dood door verstikking of levende verbranding.
De fractievoorzitter van de PvdD  wil dat het risico op brand wordt teruggedrongen door detectiesystemen aan te brengen, zoals brandmelders en sprinklerinstallaties. Als een brand op tijd wordt opgemerkt, kan het leven van duizenden dieren worden gered.

2 opmerkingen:

 1. Het is ongelooflijk dat veehouders sparen bij brandmeldsystemen. Hoe haalt men het in zijn hoofd om geen detectiesystemen te installeren?

  Dit is echt ontzettend onachtzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh wat leuk, een reactie op een heel oud bericht. Dank je. In alle eerlijkheid moet ik zeggen heel veel boeren verdienen minder dan de bijstand. Er zijn eenvoudig TE veel boeren.

   Verwijderen