woensdag 30 oktober 2013

Goed gedaan! 360 apen gered uit de 'bushmeat trade' (Veel foto's)
 
Geschreven door Wilson, Education Officer van het Limbe Wildlife Centre in Kameroen:

Hoe zou u het vinden als mensen uw kinderen ontvoeren? Ze dood schieten? U zegt vast dat het niet juist is maar waarom is het wel goed om dit te doen met wilde dieren?  Dieren moeten vrij zijn in het bos, hun eigen voedsel vinden en zorgen voor hun familie. We kunnen deze dieren niet zomaar in kooien zetten en vast binden aan kettingen. Alleen wij, mensen dus, zijn in staat om dit dieren aan te doen. Omgekeerd gebeurd dat niet. 

www.limbewildlife.org


 
 
Ook dit aapje is door medewerkers van Limbe gered


Gisteren ging de nieuwe website van Limbe online. Grotendeels het mooie werk van Liesbeth van der Burgt oprichtster van www.weesaapjes.nl  Donaties aan weesaapjes gaan rechtstreeks naar het prachtige werk van Limbe. Heeft u even tijd lees dan de interessante website en geniet van de verhalen van de geredde dieren.

          
Limbe Wildlife Centre, een organisatie voor het redden, rehabilitatie en herintroductie / release-project, werd in 1993 opgericht als een samenwerkingsverband tussen de regering van Kameroen en de Pandrillus Foundation. Door het verstrekken van een oplossing op lange termijn voor in beslag genomen dieren en het werken met de lokale en internationale gemeenschap, is het project gericht op het overleven van de bedreigde diersoorten van Kameroen.


Limbe Wildlife Centre heeft een uitgebreid onderwijsprogramma. Met een gemiddelde van 45.000 bezoekers per jaar heeft LWC  de mogelijkheid  om aan de lokale bevolking te informeren over het welzijn van wilde dieren. Educatie op scholen is daar een belangrijk onderdeel van.

Dit doen mensen dieren aan en niet anders om!!

Alle foto's met dank aan www.limbewildlife.org
4 opmerkingen:

 1. Er kan net zo goed een mens op de gril lggen , Uiteindelijk zijn het onze soortgenoten !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vreselijk om te bedenken dat het dier hoofdwaarschijnlijk levend op de gril is gelegd. Ik had ook nog een video van apenleed van hen gekregen maar die open ik morgen we. Een mens moet af en toe even pauzeren, soms is het gewoon TE veel. Krijg jij dit antwoord op je reactie nu zelf op je email binnen Leny?

   Verwijderen
 2. Het is toch verschrikkelijk, onvoorstelbaar waar mensen allemaal toe in staat zijn.
  Dag in dag uit de meest afschuwelijke dingen, het grootste mogelijk lijden alsof de mens geen millimeter empathie in zijn donder heeft. Het is om van te gruwen.
  Mensen die tot dit soort van wreedheden in staat zijn kan ik niet als volwaardige mensen beschouwen want mens zijn betekent ook empathisch vermogen en in dat geval behoor je niet in staat te zijn om dergelijke gruweldaden te plegen.
  .
  Fantastisch dat deze mensen bij Limbe zoveel dieren hebben weten te redden.
  Mijn groot respect hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar bijt ik me aan vast Cath. De positieve berichten en de geweldige inzet van een hele boel mensen om dieren te redden. Vandaag kreeg ik bericht binnen dat Israël 45.000 katten laat steriliseren. Niet doodslaan zoals in Roemenië maar verzorgen. Prachtig nieuws !!

   Verwijderen