woensdag 9 oktober 2013

Ondanks verbod zeugen nog steeds vast tussen stalen stangen ( petitie )

Klik hier om de webversie te lezen
Compassion in World Farming (CIWF) komt op voor de dieren, tegen vee-industrie!
 Nieuwsflits van Compassion in World Farming (CIWF),  9 oktober 2013

Zeugen nog steeds vast tussen stalen stangen

Sinds begin dit jaar is het in Europa verboden zeugen hun hele zwangerschap op te sluiten in krappe kooien. Maar liefst 9 landen blijken zich echter niet aan het verbod te houden. In die landen komt het voor dat zeugen (vrouwelijke varkens) bijna hun hele leven tussen stalen stangen staan of liggen. 
In 2001 besloot de EU al dat zeugen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap in groepen moeten worden gehuisvest. Ze kunnen dan tenminste vrij door de stal bewegen. Deze nieuwe regels zijn sinds 1 januari 2013 van kracht. Varkenshouders hebben dus meer dan genoeg tijd gehad om te voldoen aan de nieuwe regelgeving.
 
Varken in zeugenkooi.jpg 
Hoeveel landen overtreden de wet?
Zeugen in 9 Europese landen worden nog steeds gedurende hun gehele zwangerschap opgesloten tussen stalen stangen. Doe mee, help de zeugen vandaag nog uit deze wrede en illegale kooien. Mail de Landbouwministers van de 9 landen die de wet overtreden om erop aan te dringen dat de wet volledig wordt nageleefd.
Hoe is de situatie in Nederland?
In Nederland worden bijna alle zwangere zeugen in groepen gehuisvest. Daarmee voldoet ons land voor 99% aan de nieuwe wet. Toch wordt de situatie in Nederland door Europa nog onderzocht, net als in 4 andere landen. Waarschijnlijk wordt de wet in ook die landen onvoldoende nageleefd.


   
  Onze onderzoeken laten zien dat zeugenkooien veel dierenleed veroorzaken. Een zeugenkooi is een metalen kooi of stal, die zo klein is dat de zeug zich niet eens kan omdraaien of goed kan gaan liggen. Er is geen stro en er is nauwelijks contact mogelijk met andere zeugen. Uit frustratie, stress en verveling gaan de dieren op de stalen stangen bijten. Help mee een einde te maken aan het onnodig lijden van de zeugen in Europa!
   
   
  Vind ons ook op:
   Compassion In World Farming (CIWF) is de actieve, internationale organisatie die 100% opkomt vóór de dieren, tegen vee-industrie! Lees meer over ons opwww.ciwf.nlWil je geen nieuwsbrieven van CIWF meer ontvangen, klik dan hier om je uit te schrijven. Dit is een uitgave van Stichting Compassion in World Farming Nederland, Postbus 1305, 6501 BH Nijmegen, Tel. 024-3555552, KvK:  10044931

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten