zondag 10 november 2013

Mijn dag kan niet meer stuk....dansaapjes nu officieel verboden !! ( video ).


 
Aapjes worden in beslag genomen


http://youtu.be/zEkDMCAswPc          Video

http://voordierenblogger.blogspot.nl/2013/09/oh-my-god-dit-kan-toch-niet-waar-zijn.html  zo was het voorheen......

DANSAAPJES NU OFFICIEEL VERBODEN!

 
 
Gouverneur Jokowi ( zie foto), heeft na overleg met de stadsambtenaren van Jakarta, opdracht gegeven om de Topeng Monyet (dansende aapjes) die nu nog actief zijn in de straten van Jakarta, met onmiddellijke ingang in beslag te nemen.

Van dit nieuws is verslag uitgebracht via alle Indonesische media – kranten, radiostations, The Jakarta Post en The Jakarta Globe. Het laatste nieuws en de meest recente foto’s hierover vindt u via JAAN Facebook.

De gouverneur heeft officieel de dansaapjes verboden en gehoor gegeven aan Jakarta Animal Aid Network  http://www.stichting-jaan.nl/pages/homepage/wie-zijn-wij.php om de dansaapjes in Jakarta te redden van de straat. Vorig jaar heeft JAAN al 32 aapjes in beslag genomen, maar er was nog geen nieuwe wetgeving die de dansaapjes ook daadwerkelijk illegaal maakte en de problemen van alle kanten aanpakte.
 
 
 
Inmiddels heeft de nieuwe gouverneur van Jakarta Bpk Jokowi, het probleem van alle kanten aangepakt en instructie gegeven tot inbeslagnames van de aapjes.

JAAN verzorgt nu al 22 nieuwe aapjes die in de laatste twee dagen in beslag genomen zijn. De dansaapjes moeten niet alleen van de straat omdat Jokowi een einde wilt maken aan het vreselijke dierenleed, maar ook vanwege de grote kans van verspreiding van ziektes tussen de slecht verzorgde aapjes en mensen. Help JAAN mee met nog meer aapjes te redden.

Een oproep van www.dierennood.nl:

Gezocht: dierenartsen en paraveterinairen om dansaapjes op te vangen in Indonesië.
Gelukkig is er goed nieuws: mede door de aanhoudende protesten vanuit de hele wereld, heeft de regering in Indonesië besloten, dat het misbruik met dansaapjes in Jakarta nu verboden is.
Gered van de straat, maar nu hebben zij verzorging nodig.
Gevolg hiervan is dat tientallen aapjes in het JAAN opvangcentrum van de NL Femke de Haas terecht komen. Zij is nu dringend op zoek naar dierenartsen en paraveterinairen die in Jakarta mee willen helpen bij de medische verzorging van deze gekwelde dieren.

Gratis slaapplaats en maaltijden! Ervaring is niet nodig, dat leer je ter plaatse. Wel graag min. 2 maanden daar blijven.
Voor meer info, kijk op onze andere website: www.dierenstages.nl 

 

 

Na een paar jaar actieve inzet en beïnvloeding van het stadsbestuur, is de Stichting JAAN erin geslaagd de Gouverneur van Jakarta zover te krijgen dat hij een algeheel verbod op het misbruik van apen voor straatvermaak (zgn. dansaapjes) heeft afgekondigd. Het nieuws haalde zelfs de Washington Post:

m.washingtonpost.com/world/asia_pacific/indonesia-rescues-masked-monkeys-from-popular-roadside-shows-amid-cries-of-animal-cruelty/2013/10/27/724c941a-3ece-11e3-b0e7-716179a2c2c7_story.html
Dit sluit aan op de verslaggeving die de NOS op 4 januari van dit jaar deed:
De opvang van de vrijgelaten dieren, hun medische verzorging en hun resocialisatie gebeurt met steun van  Stichting Aap in Almere.
We willen heel graag een stuk bos omheinen en hebben hiervoor 5000 Euro nodig.

Helpt u ons a.u.b. om de aapjes te 'herhuisvesten' met een donatie?

Uw steun is heel belangrijk en wordt erg gewaardeerd!

 

6 opmerkingen:

 1. Geweldig nieuws, wat een enorme stap voorwaarts.
  Dit scheelt veel gruwelijk dierenleed.
  En uiteraard heb ik hier graag een donatie aan gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Cath. Ik heb nogal eens wakker gelegen om dit vreselijk dierenleed. Wat een bericht wat een heerlijk gevoel. Ik ben zo blij!! Leny Booms heeft al een bedankje gestuurd naar de regering van Jakarta.

   Verwijderen
 2. Dit had al jaren eerder moeten gebeuren, maar ik ben ontzettend bij dat het nu zover is. Nu de rest van de wereld nog.!
  Cor Pot, Almere

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel voor de reactie Ccr Pot. Helaas gaat het niet alleen om dierenwelzijn. De toeristen blijven weg, de aapjes hebben TBC dus een risico factor voor de volksgezondheid. Ik ben ook heel blij met deze beslissing maar altijd komen de dieren en hun eigen welzijn op de laatste plaats. Maar goed ik zal niet zeuren, dan zo maar als het niet anders kan.

   Verwijderen
 3. Ëen prachtig resultaat. Geen lof is groot genoeg voor actieve dierenbeschermers die letterlijk in de hel van grof geweld en schrijnend dierenleed afdalen om de wantoestanden met foto`s, video`s en verslagen wereldkundig te maken, en dat alles netjes met goed onderbouwde overtuigingskracht, zonder tot harde confrontaties te vervallen. Je moet het maar kunnen. Maar Jaan gaat nog niet op haar lauweren rusten: ook in andere steden dansen nog steeds aapjes. Jaan zal nog geruime tijd onze petities en materiële steun nodig hebben om aapjes te redden en de naar lichaam en geest zwaar beschadigde slachtoffertjes op te vangen en te resocialiseren. Aleid Stoel-Margadant

  BeantwoordenVerwijderen