zondag 10 november 2013

Paardenbeul slaat hengst dood met een zwaar instrumentpaardenbeul slaat toe in zutendaal
Politie GAOZ ( zie link ), is een onderzoek gestart naar een geval van paardenmishandeling in Zutendaal. ( België ) Vrijdagochtend vonden de uitbaters van een manège een driejarige hengst dood in de stal. Het was de kop ingeslagen. “Met een zware hamer of met een houweel”, zegt uitbaatster Lisette Klaasse.

De driejarige hengst Fernando werd pas om 10 uur aangetroffen, maar was toen al uren dood. Het dier had een vreemde wonde aan het hoofd. De dierenarts kon niet duiden wat de precieze oorzaak is. Daarom wordt zaterdag een autopsie uitgevoerd op het paard. Het gerechtelijk laboratorium van Tongeren is ook ter plaatse geweest.

Volgens een eerste onderzoek is het paard wellicht omstreeks 4 uur ‘s ochtends de kop ingeslagen. Het wapen is niet teruggevonden. Wel is duidelijk dat de slagen met grote kracht zijn toegediend. Muren en plafond van de stal zaten onder de bloedspatten.

Identiteit onbekend

Uitbaatster Lisette Klaasse is door de gebeurtenissen zeer zwaar aangedaan. In augustus haalde de vrouw nog het nieuws met de paardenwacht die ze in Zutendaal had opgetrokken. Ze deed dat toen uit voorzorg omdat een paardenbeul in Beringen en Sint-Truiden verschillende paarden vreselijk had toegetakeld.


In september werden in Nederlands Limburg en in het Luikse nog een aantal paarden met messen bewerkt. Maar in onze provincie dook de paardenbeul niet meer op. Er lopen nog verschillende onderzoeken naar de identiteit van de dader, maar tot nog toe werd geen enkele duidelijk spoor gevonden.Gunter WILLEKENS
Foto van het dode paard Chris Nelis

2 opmerkingen:

 1. Verscrikkelijk welke wreedheden tot de dood toe onschuldige dieren moeten ondergaan
  Deze petitie staat op chang.org ook , hopelijk ben ik morgen beter kan dan werken met pc in plaats vanuit mijn bed met een tablet.grotere on betaalbare geld boetes en meer macht aan dieren politie ,elke gemeente moet mensen opleiden die zonder werk zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van harte beterschap Walter. Bedankt voor je reactie. Gr Erna

   Verwijderen