zaterdag 30 november 2013

Tijger Myra in Friesland krijgt eindelijk een warme slaapplek.... ( Veel foto's )Een warme slaapplek voor tijger Myra

 

Het is maar een hok..... maar wel lekker warm !!

Eerst even wennen


Vorige week maakte VIER VOETERS bekend dat zij hulp biedt aan Stichting Pantera, een noodlijdend opvangcentrum voor grote katachtige in Friesland. Daar verblijven op dit moment acht leeuwen, zestien tijgers, een jaguar, een luipaard en een Bengaalse kat.

Een van de zestien tijgers is Myra. Deze tijgerin is vlak na haar geboorte verstoten en met de fles groot gebracht. Myra is een Bengaalse tijger, een soort die van nature voorkomt in warme landen zoals India, Bangladesh en Nepal. Myra is met haar 19 jaar al behoorlijk op leeftijd en dit heeft ook gevolgen voor haar gezondheid. Myra lijdt aan artrose en heeft vorige winter veel last gehad van de Hollandse kou.
 
Dit is andere koek...lekker warm! Oh die Hollandse kou, ik ben tot het bot verkleumd
 VIER VOETERS is de uitdaging aangegaan om Myra een comfortabele winter te geven en heeft een verwarmde slaapplek in haar nachtverblijf geplaatst. Myra moest erg wennen aan deze verandering maar al gauw had ze door hoe fijn haar nieuwe slaapplek is.

 
Ik ga een tukje doen
 
De komende tijd worden ook de andere verblijven winterklaar gemaakt en waar nodig voorzien van een verwarmde slaapplek zodat alle dieren goed de winter doorkomen.

WAT  GING  ERAAN  VOORAF??

 
Buitenverblijf voor de tijgers in Pantera

Hulp voor noodlijdend opvangcentrum voor grote katachtige in Friesland


Goed bedoeld.....

De internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS schiet een noodlijdend opvangcentrum voor katachtige roofdieren in Friesland te hulp. Bij Stichting Pantera verblijven acht leeuwen, zestien tijgers, een zwarte jaguar, een luipaard en een Bengaalse kat. VIER VOETERS zal zich inzetten voor het welzijn van de dieren door de bestaande verblijven van de dieren winterklaar te maken, heldere toekomstplannen op te stellen en op termijn een deel van de dieren naar Zuid-Afrika te brengen. Daar kunnen de dieren leven naar hun natuurlijke behoeftes in het opvangcentrum LIONSROCK. 

 
 Ook goed bedoeld .......
 
Stichting Pantera is al zo’n 20 jaar gevestigd in het dorp Nijeberkoop in Friesland. Hoewel het opvangcentrum waardering verdient omdat het een groot aantal dieren redde die anders ten dode waren opgeschreven, heeft Pantera in de loop der jaren een slechte naam gekregen onder dierenliefhebbers. Problemen stapelden zich op, en het dieptepunt werd bereikt in 2011 toen een geplande verhuizing werd afgeblazen, die het tij moest keren voor het opvangcentrum.

Een nieuw management werd geïnstalleerd en de stichting slaagde erin de dieren onder benarde omstandigheden goed te blijven verzorgen. De verblijven waren echter in slechte staat en geld om de nodige voorzieningen aan te schaffen, was er niet. Ook de problemen uit het verleden bleven het opvangcentrum plagen. Het water stond de stichting aan de lippen toen zij aanklopte bij VIER VOETERS Internationaal.

VIER VOETERS Internationaal heeft jarenlange ervaring met de opvang van grote roofdieren, zoals beren, leeuwen en tijgers. Voor katachtige roofdieren heeft de organisatie een opvangcentrum in Zuid-Afrika, genaamd LIONSROCK. “Onze kennis en expertise op dit gebied, en de wens om de dieren van Pantera te helpen, gaven de doorslag voor ons om in actie te komen. Betere tijden breken aan voor acht leeuwen, zestien tijgers, een zwarte jaguar, een luipaard en een Bengaalse kat in Friesland,” aldus Barbara van Genne, projectleider bij VIER VOETERS .

De komende maanden zal VIER VOETERS zich ervoor inzetten het noodlijdende Pantera uit de problemen te halendoor schulden af te betalen en de verblijven van de dieren klaar te maken voor de winter en heldere toekomstplannen te maken. Voor enkele van de dieren is het overleven van de koude Friese winter een uitdaging vanwege hun hoge leeftijd en gezondheidsproblemen. Tevens worden er lange-termijnplannen gemaakt om goede zorg voor de dieren te garanderen. Zo zal een deel van de Friese katachtige roofdieren zich kunnen verheugen op een toekomst in Zuid-Afrika. www.lionsrock.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten