dinsdag 3 december 2013

Nederlandse speurhonden hebben afgelopen week in de Filipijnen 50 lichamen van dode mensen gevonden


De Nederlandse Janet Kuit, lid van het Dutch Signi Search Dogs, http://www.zoekhonden.com/?Zoekacties_2013 zoekt met haar Belgische Herder naar vermiste personen in de stad Tacloban op de Filipijnen. Het Brabantse reddingsteam heeft al 40 lichamen gevonden.

Nederlandse speurhonden hebben zaterdag op de Filipijnen voor het laatst gezocht naar slachtoffers van de cycloon die het land ruim drie weken geleden trof. In totaal hebben ze de afgelopen week ongeveer 50 doden gevonden. Daarnaast werden nog eens 50 tot 60 plekken gemarkeerd waar waarschijnlijk doden onder de rommel en het puin liggen.
 
Dat zei medewerkster Janette Kruit van de stichting Signi Zoekhonden. Die zocht sinds maandagmiddag met vier honden en drie begeleiders in de stad Tacloban naar doden.Het zoeken was 'extreem zwaar' voor mens en hond. 'Dat kwam door de extreme hitte in combinatie met de grote hoeveelheid wrakhout en rotzooi, waarop het vreselijk moeilijk lopen was', vertelt Kruit. 'De honden moesten geregeld een auto met airco in om bij te komen.'

     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten