zaterdag 7 december 2013

Oh Rusland waarom? Zijn jullie soms afkomstig van een andere planeet? Weer een schandaal ! ( video )Een Olympische tragedie

 
Uit het wild gestolen ......
 
Oh Rusland. Waarom? Media-aandacht gaat opnieuw naar de Olympische Winterspelen van 2014.  De schijnwerper valt op de gast stad - de badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee. In een reeks van  onverstandige public relations stunts, heeft de Russische organisatie comité  niet alleen het contact met de rest van de wereld verloren maar handelt nu ook in strijd met de eigen milieu-mandaat van het Internationaal Olympisch Comité!

Eerst kwam er een bericht dat een wild-gevangen Zwarte Zee dolfijn zou deelnemen aan de fakkel dragende ceremonie en daarna, meer recent, het verwoestende nieuws dat zeven wilde orka's waren gevangen in het Russische Verre Oosten om aan de binnenlandse en internationale maritieme parken te leveren. WDC http://us.whales.org/blog/roblott/2013/12/an-olympic-tragedy heeft vernomen dat twee van deze orka's nu op weg zijn naar Sotsji  voor 'entertainment' voor de Olympische bezoekers in Sotsji . Zoals WDC's Erich Hoyt zegt: "Dit zijn de eerste orka 's ooit getoond aan het publiek in Rusland. Een trieste dag voor Rusland, een trieste zaak voor de Olympische Spelen en heel triest voor de dieren.

Teken a.u.b de petitie:

https://www.causes.com/v2actions/1764056-a-petition-to-thomas-bach-international-olympic-committee-sochi-olympic-organising-committee?recruiter_id=52530925&utm_campaign=activity_invitation_mailer_v2%2Factivity_invitation&utm_medium=email&utm_source=causes

Bericht van The Peoples Ethical Treatment of Animals ( PETA ) over de mishandelingen van orka's in gevangenschap:

'Blackfish' komt naar Nederland

Orka's en andere zeedieren sterven stelselmatig vroegtijdig door stress en andere oorzaken die verbonden zijn aan het opgesloten zitten in dolfinaria en aquaria, zoals SeaWorld, het Dolfinarium en Loro Parque.

'Blackfish' komt naar Nederland
Ondanks talrijke drama's, waaronder de dood van veel orka's en trainers, wordt de veiligheid van zeedieren en mensen nog steeds in gevaar gebracht. Blackfish, de nieuwe film van Gabriela Cowperthwaite, onthult de leugens achter het "vermaak".

De film vertelt het verhaal van Tilikum, een orka die optreedt en door zijn opsluiting de dood van meerdere mensen heeft veroorzaakt. Door schokkende videobeelden en emotionele interviews is zijn buitengewone karakter nauwkeurig bekeken, evenals de wrede behandeling van zijn soort in gevangenschap, het leven van trainers en de druk die hier bij wordt uitgeoefend door de miljarden industrie in de attractieparken.
 

In Loro Parque en SeaWorld worden zeer intelligente en sociale orka's opgesloten in erg kleine tanks waarin ze niets kunnen doen wat natuurlijk en belangrijk voor hen is. De film opent uw ogen voor de wrede industrie die deze dieren uitbuit, en we moedigen onze aanhangers aan om vrienden en familie uit te nodigen de film te zien.
U kunt de film in Nederland bekijken vanaf 7 november in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Wilt u meer doen? Morgan is een orka die geboren is in vrijheid en momenteel wordt vastgehouden in Loro Parque, waar zij gedwongen wordt nietszeggende trucjes te doen en op een wrede manier opgesloten zit die niet te rechtvaardigen is in een klein betonnen bassin met orka's die haar plagen en aanvallen. Onderneem actie, en vraag om overplaatsing naar een verblijfplaats aan de kust, waar ze kan rehabiliteren en mogelijk teruggebracht kan worden naar huis en haar familie.
Klik hier om te helpen Morgan te bevrijden!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten