vrijdag 13 december 2013

Rock en Jazz zijn allebei echte mensenhonden zonder een warme mand bij de kerstboom. Wie helpt?

NIEUWSBRIEF Hulp Inbeslaggenomen Honden 2013

Rock en Jazz zijn allebei echte mensenhonden. 

Zij zoeken een baasje met een groot hart en een warme mand bij de kerstboom.

Facebook icon
Forward icon
Beste dierenvriend,Dit zijn Rock en Jazz. De knappe zwarte Rock is een 5 jaar oude gecastreerde Cane Corso en de zachte mooie Jazz is een 6 jaar oude Engelse stafford. Beide honden hebben maandenlang in de opslag gezeten wegens een bijtincident met een andere hond. Wij hebben Rock en Jazz van Dienst Regelingen overgenomen omdat ze eerst getraind moesten worden en de opslaghouder had aangegeven ze niet te kunnen herplaatsen, mede doordat beide honden een aanlijn- en muilkorfgebod opgelegd hebben gekregen. Dit betekende dat de honden anders gedood zouden worden. Gelukkig konden wij dat voorkomen, want Jazz en Rock zijn voor mensen hartstikke lief en verdienen echt een tweede kans. De honden zijn inmiddels klaar met hun training en wachten nu in hun kennel op een lieve en verantwoordelijke baas. Wie geeft deze honden het ware kerstgevoel?rock_inhetpark.jpg
Rock is een lieve grote sterke knappe en zelfverzekerde Cane Corso die altijd fier met zijn staart rechtop in de lucht loopt. Hij is een echte mensenvriend. Als je Rock zijn vertrouwen hebt, dan is alles goed. Bij vreemde mensen kijkt hij eerst even de kat uit de boom, maar al gauw vindt hij het allemaal prima en wil dan graag geaaid worden. Rock heeft een groot uithoudingsvermogen en vindt het daarom heerlijk om lange wandelingen te maken. Helaas is Rock geen hondenvriend. Kleine hondjes lijkt hij te zien als prooi. Met grote honden zoekt hij geen problemen, maar hij gaat ze zeker ook niet uit de weg en kan daardoor nogal intimiderend overkomen. In de training heeft Rock geleerd om andere honden te negeren en dat kan hij ook goed. Niettemin is het aanlijn- en muilkorfgebod dat hij heeft voor buiten op straat bittere noodzaak.
jazz_indeauto.jpg
Jazz is een hele lieve Engelse stafford. Ze voelt zich niet fijn in de kennel, dat zie je aan haar blik. Eenmaal uit de kennel verandert ze in een vrolijke hond. Mensen vindt ze helemaal te gek. Als ze maar willen kriebelen en kroelen, dan is Jazz van de partij. Ze luistert graag, werkt graag samen en leert snel nieuwe dingen. Jazz is gevoelig voor je stem en beloningsgericht opvoeden is daarom erg belangrijk. Waar Jazz echt niet dol op is, is op andere honden. Groot of klein, het maakt haar niet uit, ze moet er niets van hebben. Ze kiest dan de aanval. Ze leert nu andere honden te negeren, maar daar is echt nog werk aan de winkel. Ze kan het wel, maar vind het erg moeilijk. Ze is niet op haar gemak bij andere honden. Jazz is wat onzeker, ze wil alles graag heel goed doen en wordt een beetje zenuwachtig als dat niet lukt. Het liefst ligt Jazz lekker naast je te slapen, terwijl je haar aait. Ze hoeft geen hele lange wandeling en geen hondenvriendje, ze wil alleen maar onder de mensen zijn.
Wat voor baasjes  Rock en Jazz nodig hebbenrock_metbegeleider.jpg
Voor Jazz zoeken we een baasje die met zachte hand sturing kan geven aan Jazz. Jazz heeft een eigenaar nodig die houdt van alle eigenschappen van een Engelse Stafford en die energie wil steken in Jazz om haar te leren andere honden te negeren. Jazz is niet zo groot en goed te houden aan de riem, dat is een groot voordeel omdat ze dus wel uit kan vallen naar andere honden.

Voor Rock zoeken we een baas die letterlijk en figuurlijk stevig in zijn schoenen staat. Een baas die weet wat de kwaliteiten en ook de aandachtspunten van een Cane Corso zijn. Voor Rock moet je wat moeite doen, wil hij naar je luisteren; hij houdt namelijk heel veel van scharrelen en snuffelen. Omdat Rock energie voor tien heeft is het fijn als zijn baas veel met hem wil gaan wandelen of sporten. 

Hoe Jazz en Rock en met katten zijn weten we niet, maar we denken dat het niet verstandig is om hen bij katten te plaatsen. Ook weten we niet of ze kinderen gewend zijn, maar aangezien ze beiden gek op mensen zijn zouden kinderen boven de 12 jaar geen probleem moeten zijn. 
Wij zoeken met spoed voor zowel Jazz als Rock een baas die naast dat hij in staat is om zijn hond veel liefde en aandacht te geven ook bezit over een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat er zorg voor draagt dat Jazz en Rock buiten altijd aangelijnd en gemuilkorfd lopen. Voor Rock en Jazz zijn de consequenties te groot als een nieuwe eigenaar zich daar niet aan houdt, dat betekent dan letterlijk hun dood.
Jazz en Rock zijn inmiddels wel gewend aan hun muilkorf en natuurlijk hoeven ze die binnenshuis en in de tuin nooit om. 
 
Wellicht overbodig om te zeggen is dat, ondanks deze geboden, Jazz en Rock natuurlijk in staat zijn om samen met een nieuwe baas veel liefde en plezier te delen.We hebben een filmpje gemaakt waarin je kunt zien hoe fijn Jazz het vindt als er met haar gekroeld wordt. Klik hier om het te bekijken.
Als je belangstelling hebt voor Jazz of Rock kun je contact opnemen via hulpinbeslaggenomenhonden@hotmail.com t.a.v. Sandra van de Werd, tel 06-40709218

Help Rock en Jazz een thuis te geven

Stuur deze nieuwsbrief via de social media zoveel mogelijk door naar familie, vrienden en kennissen. Alvast bedankt!

Wil je onze activiteiten voor in beslag genomen honden steunen, dan kun je een gift overmaken via onderstaand rekeningnummer. Je steunt ons dan in de onkosten die wij maken voor het opvangen, trainen en herplaatsen van honden die anders gedood worden omdat de opslaghouder ze niet kan/wil herplaatsen.
 

www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten