woensdag 25 december 2013

Zin in een Nieuwjaarsduik 2014? Overzicht van alle Nieuwjaarsduiken en de geschiedenis er vanhttp://www.nieuwjaarsduik.info/   overzicht alle Nieuwjaarsduiken 2014


De eerste voorbereidingen zijn weer getroffen. We kijken uit naar wederom een mooie frisse start van het nieuwe jaar.
De Nieuwjaarsduik is een ware Hollandse traditie. In Scheveningen gaan jaarlijks zo’n 10.000 mensen het water in om het nieuwe jaar goed te beginnen. En ook in de rest van het land wordt inmiddels volop gedoken: in totaal zijn er ruim 40.000 Nieuwjaarsduikers. Jij kunt daar bij horen!
Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het ‘Terugblik’: een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik. Meeduiken kost slechts € 3,-, waarvan € 1,- naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat Reddingsbrigade Nederland. Traditiegetrouw start de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen om 12.00 uur. Vanaf 10.30 uur kun je je op het strand inschrijven, daarvoor is dit niet mogelijk. Wees er op tijd bij, er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden.


De geboorte van de Nieuwjaarsduik

Kerst 1959. Ok van Batenburg en vier vrienden maken als opening van het officiële open water zwemseizoen een proefduik vanaf het Zandvoortse strand. Dit bevalt zo goed, dat hij besluit een paar dagen later, op 1 januari 1960, samen met zijn zwemvereniging Njord’59 wederom de zee in te duiken. Hiermee is de eerste Nieuwjaarsduik langs de Nederlandse kust een feit. En zelfs de erwtensoep ontbrak niet. Na afloop van deze en de daaropvolgende duiken zorgde Oks moeder voor zelfgemaakte erwtensoep. Velen hebben in de loop der jaren het voorbeeld van Ok gevolgd, want op steeds meer plaatsen in Nederland staat 1 januari in het teken van de traditionele Nieuwjaarsduik.
 
 
 
Unox en de Nieuwjaarsduik
 
Vijftien jaar geleden adopteerde Unox de Nieuwjaarsduik. De eerste Unox Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1998.Mede door de bijdrage van Unox is de Nieuwjaarsduik inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie. Van een handvol duikers telde de Nieuwjaarsduik in 2013 inmiddels meer dan 40.000 deelnemers, met in Scheveningen 10.000 deelnemers en daarnaast meer dan 30.000 deelnemers verdeeld over het hele land.Unox stelt ieder jaar talloze warme Unox mutsen en snert ter beschikking aan alle Nieuwjaarsduiken in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten