zondag 9 februari 2014

Air France-KLM jullie moeten je schamen ! Teken de petitie alstublieft


Deze afschuwelijke foto's van angstige aapjes geïnjecteerd in de oogleden en wel zonder verdoving !! De diertjes worden onderzocht en getatoeëerd voordat ze op transport gaan met de luchtvaartmaatschappij Air France richting Laboratoria in de UK

http://blog.peta.org.uk/2013/04/stop-air-france-from-shipping-monkeys-to-their-deaths/comment-page-1/
Panic: A wild-eyed monkey is held down at a farm in Mauritius that provides monkeys for UK laboratories

Pain: An adult monkey undergoing a TB test, where a needle is inserted into its eyelid. The pictures were taken on a farm that provides animals for experiments in UK labs

De foto's zijn gemaakt door de National Anti-Vivisection Society ( NAVS ) in de UK :

 http://www.navs.org.uk/home/

Volgens deze organisatie worden baby aapjes bij de moeder weggerukt en in kooien gesmeten. Het gaat om meer dan 2000 aapjes per jaar waarvan 1000 uit Mauritius afkomstig zijn.

Campaigners say mothers and their babies are separated - an incredibly stressful process for both
 
Harrowing: A baby monkey is tattooed for identification purposes
 

In de UK worden aapjes voornamelijk getest voor neurologische onderzoeken en medicijnen.

De dieren krijgen eten via slangen in de maag, er worden elektronen geïmplanteerd in de hersentjes en zitten ze vastgebonden in stoelen. Volledig getraumatiseerd beginnen ze tot bloedens toe, te kauwen aan hun pootjes.


The National Anti-Vivisection Society has called for a ban on all animals for research


A sedated male is pinned as blood is taken from his thigh
 
A monkey with a limb missing. Staff told investigators that the missing limbs were birth deformities
A mother with arms and tail pinned behind her back as her baby clings to her
Air France-KLM: " wij zijn ons bewust van de situatie in de proefdierenindustrie. Wij kunnen alleen maar zeggen dat de dieren bij ons op transport goed worden behandeld."


4 opmerkingen:

 1. Waarom het nodig is medicijnen en make up te testen op dieren blijft mij een raadsel. Medicijnen worden gemaakt om geld mee te verdienen, niet uit dienstbaarheid voor de mensheid! Daarom hoeven ze helemaal niet te werken, ze moeten alleen gekocht worden. Dus testen is overbodig! Hetzelfde geldt voor de verf en lak die vrouwen, en mannen, op hun gezicht smeren. Het moet gewoon "mooi" zijn, en duur natuurlijk, meer niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marinus voor je vurig betoog !! Heb jij nog een blog? Wil je die naar me toe sturen? Gr Erna

   Verwijderen
 2. Ondraaglijk om naar dergelijk foto's te kijken. Arme, arme dieren. Hoe kan je het beginnen om een dier zo afschuwelijk te laten lijden. Dat je jezelf daarna nog aan kunt kijken in de spiegel. Ik heb er geen woorden voor en de woorden die ik hier wel voor heb zijn niet geschikt voor een blog.
  Zelfs voor medicijnen zijn allang al prima alternatieven voorhanden, dat soort proeven zijn alleen (nu nog) duurder. Ook heb je in feite weinig tot niets aan de resultaten omdat mensen nu eenmaal anders in elkaar steken dan een dier.
  (dat blijkt wel :\
  En voor cosmetica ed ? Dat is helemaal te walgelijk voor woorden. Hoe het ook zij deze luchtvaartmaatschappijen behoren zich diep te schamen en eerlijk gezegd ben ik wel klaar met ze. het is niet de 1e keer dat ze in opspraak komen. Ze zullen wat mij betreft door het stof moeten en laten zien dat ze een vreselijke fout hebben gemaakt. bv. door flink te doneren aan apenstichtingen die met veel moeite deze dieren op vangen, rehabiliteren en een plek proberen te geven waar ze veilig voor de mens kunnen leven.
  Zeer slechte publiciteit voor deze maatschappijen. Mensen zijn al die ellende met dieren spuugzat en zullen dit onthouden als ze weer een vlucht gaan boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens PETA Nederland zijn er nog maar weinig luchtvaartmaatschappijen over die primaten vervoeren. Een grote jonge is Air India en daar heeft PETA Asia acties tegen lopen. Het is heel kortzichtig van Air France om te zeggen dat de dieren goed worden verzorgt door hen. Zij gaan willens en wetens voorbij aan het lijden van de aapjes in laboratoria. Zij willen ook niet toegeven dat ze weten hoe wreed die diertjes bij de moederaap worden weggerukt. Gr Erna

   Verwijderen