maandag 3 maart 2014

Bolivia, Costa Rica, Egypte, Iran, Jordanië, Mexico, Mongolië, Panama, Trinidad, Tobago, Israël en de EU schrijven geschiedenis !!

Bericht van The Peoples Ethical Treatment of Animals ( PETA )


 levensechte TraumaMan chirurgische simulators 

Na inspirerende protesten van dierenrechtenactivisten heeft São Paulo – de grootste staat in Brazilië – een verbod op dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetica, toiletartikelen en parfums in de hele staat aangekondigd.

São Paulo maakt het pad vrij en vormt een goed voorbeeld voor andere staten in Brazilië – en voor de Braziliaanse overheid – om te volgen. We hebben goede hoop dat Brazilië – een grote en snel groeiende internationale grootmacht – zich snel zal aansluiten bij andere naties die dierproeven voor cosmetica illegaal maken. Israël en de EU hebben dergelijke testen al verboden, en slechts enkele maanden geleden heeft ook India dierproeven voor cosmetica verboden na een uitgebreide campagne van PETA India. Door haar meelevende beslissing belooft de overheid van São Paulo aan meer dan 41 miljoen inwoners dat ratten, muizen, konijnen en andere dieren niet langer zullen lijden tijdens pijnlijke en verouderde cosmetische testen in hun staat.

Duizenden dieren in Bolivia, Costa Rica, Egypte, Iran, Jordanië, Mexico, Mongolië, Panama en de Republiek Trinidad en Tobago zullen niet open gesneden worden in dodelijke trainingsprogramma's dankzij de gedenkwaardige donatie van $1 miljoen door PETA US voor medische simulators in deze negen landen.

PETA US kocht (met de hulp van PETA Duitsland en gulle donateurs) 64 hypermoderne levensechte TraumaMan chirurgische simulators en schonk deze aan programma's om dokters te trainen in levensreddende chirurgische procedures voor slachtoffers van traumatisch letsel. Tot op heden zorgde een krap budget ervoor dat deze landen geen moderne simulators gebruikte, die de norm zijn bij geavanceerde eerste-hulp lessen in andere landen. Hierdoor moesten studenten in tientallen ziekenhuizen en op universiteiten gaten snijden in de borst, nek, buik en ledematen van levende honden, geiten, varkens en schapen.

De gedoneerde TraumaMan simulators lijken meer op menselijke patiënten, stellen studenten in staat om moeilijke operaties te herhalen totdat ze deze onder de knie hebben, en zijn effectiever in het onderwijzen en simuleren van levensreddende eerste hulp dan het opensnijden van dieren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten