zondag 27 april 2014

3 leeuwenwelpjes opgegeten in GaiaZOO. Moet dit kunnen? Lees de vele reacties en geef uw mening!

Mijn mening: Nee, dit moet niet kunnen in een zoo. Het feit dat de leeuwin niet in de natuur leeft maar in een nagebootste omgeving met hekken, het feit dat ze nooit in de natuur is grootgebracht en haar natuurlijke instincten niet kent, moet duidelijk genoeg zijn voor een dierentuin om de welpjes niet aan hun lot over te laten. Moeder en welpjes hadden apart gehouden moeten worden. En die onzin dat de leeuwin dan eenzaam zou zijn? Ze had haar welpjes toch? Lozers !!

 
Drie leeuwenwelpjes die afgelopen woensdag werden geboren in de GaiaZOO in het Nederlandse Kerkrade, zijn waarschijnlijk opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark. Dat heeft GaiaZOO vandaag gemeld.
 
Aanvankelijk leek alles goed te gaan met de leeuwtjes, alle drie jonkies van de 4-jarige leeuwin Raya en de leeuw Ashrad. Maar gisteren troffen verzorgers nog wel "drie ontspannen volwassen leeuwen" aan, maar van de welpen was geen spoor meer. Een zoektocht door het buitenverblijf leverde niets op.

GaiaZOO zegt het te betreuren dat de welpen slechts kort hebben geleefd. Maar het park vertrouwt erop "dat deze eerste kennismaking met het moederschap een goede les is geweest en dat het een volgende keer wel goed kan gaan".

De drie welpjes waren een paar dagen voor Koningsdag geboren. Daarom werden ze vernoemd naar de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het was echter niet duidelijk of het mannetjes of vrouwtjes waren. Daarom heetten ze Ama of Amalia, Alex of Alexia en Ari of Ariane. Het was de eerste keer dat de leeuwen in GaiaZOO zich voortplantten.

© anp.
© anp.
 

Nieuws leeuwenwelpen ( uitleg van de ZOO )

Datum: 26 april 2014
 
Op woensdag 23 april kwamen in GaiaZOO drie leeuwenwelpen ter wereld. Sinds vrijdag is helaas geen teken van leven meer gezien van hen.

Leeuwin Raya bracht op woensdag 23 april haar drie welpen buiten ter wereld. Niet alleen moeder Raya, maar ook zus Kianga en vader Ashrad toonden veel respect en genegenheid voor de jonge welpen. Om de groep rust te gunnen, werden de ramen van het leeuwenverblijf direct na de geboorte afgezet. Op deze eerste dag ijsbeerde Raya veelvuldig heen en weer, vaak met een van de welpen in haar bek. Donderdag leek ze echter de rust gevonden te hebben. De jongen scharrelden levenslustig in een hoek van het buitenverblijf rond, wat deed vermoeden dat ze melk gedronken hadden. ’s Nachts bleven alle leeuwen en welpen buiten. Vrijdagochtend troffen de leeuwenverzorgers drie ontspannen volwassen leeuwen aan, maar ondanks zoekpogingen met verrekijker kon geen teken van leven van de welpen worden gevonden. In de natuur laat moeder leeuw haar welpen vaak ook meerdere uren alleen achter in een veilig nest. Omdat de leeuwen niet uit het buitenverblijf wilden komen, was doorzoeken van het verblijf voor de veiligheid van de dierverzorgers niet mogelijk.
Pas vrijdagmiddag slaagden de dierverzorgers erin om de leeuwen in het binnenverblijf te sluiten. Daarna hebben ze nauwkeurig het buitenverblijf doorzocht. Helaas konden ze de leeuwenwelpen nergens terug vinden. Het vermoeden bestaat daarom dan ook dat een van de volwassen leeuwen het lot van de welpen beslecht heeft.

GaiaZOO huisvest alle dieren in natuurlijke, ruime verblijven en probeert de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan. Het was de eerste keer dat de vierjarige leeuwin Raya jongen kreeg. In de natuur weet een jonge moeder vaak niet hoe ze haar welpen moet verzorgen. De overlevingskans van de welpen is tijdens de eerste dagen dan ook klein. IK GELOOF HIER NIETS VAN!!

GaiaZOO betreurt het ten zeerste dat de drie welpen zo kort hebben geleefd. Met vier jaar hebben de leeuwinnen Raya en Kianga echter nog een heel leven voor zich. GaiaZOO is dan ook vol vertrouwen dat deze eerste kennismaking met het moederschap een goede les is geweest en dat het een volgende keer wel goed kan gaan.
gaiazoo-leeuwin-en-welpen

1 opmerking:

 1. hey,
  HipHop kunstenaar ProvySuflayy gepubliceerd "A Star Brite Burnin 'de eerste single van zijn nieuwe album!

  Bekijk de video nu op YouTube!
  www.youtube.com/watch?v=X06H7IVEbAY

  Ga koop nu op iTunes en andere online retailers voor slechts 0,99 dollar cent
    iTunes link: bit.ly/1ex3cbq

  WAARSCHUWING: Video 'kunnen afbeeldingen van schattige kinderen bevatten.

  BeantwoordenVerwijderen