woensdag 2 april 2014

Een dierenbeul heeft hond in een zak verzwaard met stenen in rioolput gegooidHappy end 

Goed einde na dramatische hondenmishandeling in Roemenië

Valentina met haar nieuwe eigenaresse
© VIER VOETERS
                                               
VIER VOETERS is heel blij te kunnen melden dat het verhaal van Valentina, de hond die recent gered werd uit een rioolput nabij Boekarest, een happy end gekregen heeft. Het dier is geadopteerd door een Weense familie. Deze biedt, naast veel liefde, ook een huis met een tuin van ruim 1.000 m2. Het door VIER VOETERS gesteunde Speranta dierenasiel dat Valentina verzorgde, heeft het dier ondertussen overgedragen aan haar nieuwe familie.

In Popesti Leordeni, nabij Boekarest, werd Valentina op het laatste moment gered uit een afvoerput van het riool. Direct werd duidelijk dat ze daar niet per ongeluk was terecht gekomen. Nadat het Roemeense Constitutionele Hof eind september 2013 toestemming gaf voor het massaal afmaken van zwerfhonden, ontving VIER VOETERS veel berichten over honden die doodgeschoten, vergiftigd of doodgeslagen zijn.
Valentina gevangen in de rioolput
© © Relu Deliu | Speranta Foundation

Dit ging eraan vooraf:

Op het nippertje gered

Valentina heeft geluk gehad. Een onbekende dierenbeul had haar met een stuk ijzerdraad om haar hals, verzwaard met een zak stenen, in een zes meter diepe rioolput gegooid. Daar heeft de hond minstens een week hulpeloos gelegen tot een toevallige voorbijganger haar ontdekte, wat voer toewierp en contact opnam met het plaatselijke asiel Speranta. Medewerkers van het door VIER VOETERS gesteunde asiel konden haar redden en medische zorg geven. “De arme hond was volledig uitgedroogd. Ze heeft het alleen overleefd omdat ze nog zo jong is. Maar het was echt net op tijd.”, vertelt Anca Tomescu, dierenarts en directeur van het Stray Animal Care Team in Roemenië. De hond is naar het Speranta dierenasiel gebracht, waar ze wacht op een geschikte familie om haar te adopteren en een veilige omgeving te bieden. Tomescu vervolgt: “We hebben haar Valentina genoemd, wat “de sterke” betekent. Ondanks haar traumatische ervaring is ze erg vriendelijk naar mensen.”


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten