zondag 15 juni 2014

Het is even wennen:voor alle dierenvrienden de WSPA bestaat niet meer......Het is even wennen. Ik had er gewoon moeite mee. Moet dat nou? De World Society for the Protection of Animals ( WSPA ) bestaat niet meer. Vanaf nu heten ze World Animal Protection.

Het gekke is dat de logo ook is verdwenen. Met moeite dit mislukte plaatje nog kunnen plaatsen. In principe krijg je nu altijd het nieuwe logo. Plaats ik nu het nieuwe logo, ben ik meteen deze oude logo kwijt. Ze zijn zorgvuldig te werk gegaan. Denk je nog te kunnen klikken op de oude website van de WSPA om even afscheid te nemen, krijg je alleen de nieuwe website.  Knap werk.

Voor dierenvrienden is het belangrijk om te weten dat deze switch heeft plaatsgevonden.  De nieuwe website ziet er goed uit. Beter dan de oude. Maar toch, een beetje heimwee heb ik wel. Jaren lang met stands gestaan voor de WSPA. sommige lezers van deze blog ook. Vooral om actie te voeren tegen de verschrikkingen van de berengalndustrie Succes WAP maar ik blijf het jammer vinden

 Nog vaag te lezen dat de actie van de WSPA was

Wij zijn World Animal Protection

We stoppen dierenleed

Over ons- RedCollarWaarom? Omdat dieren recht hebben op een leven zonder pijn.

Hoe? Door dierenleed wereldwijd aan te pakken.

Op dit moment werken we aan projecten over de hele wereld – we helpen overheden en gemeenschappen om voor hun dieren te zorgen en ze te beschermen.

Wist je dit? In Cali, Colombia werden jaarlijks 3.000 honden op een wrede manier afgemaakt uit angst voor hondsdolheid. Wij haalden de regering over om de honden te steriliseren. Het aantal zwerfhonden daalde met 25%. Bijtincidenten verminderden. En aan het eind van het project betaalden 10.000 mensen zelf om hun hond te laten steriliseren, in plaats van ze af te maken.

Lees meer – help hondsdolheid te voorkomen zonder honden af te maken. 

We laten de wereld zien hoe belangrijk dieren zijn, voor ons allemaal.

Over ons - KoeienWaarom? Omdat miljoenen mensen afhankelijk zijn van dieren.

Hoe? Door te laten zien dat mensen en dieren elkaar nodig hebben.

Op dit moment voeren we campagne voor een Universele Verklaring van Dierenwelzijn waar al meer dan 2 miljoen mensen, 330 dierenorganisaties en tientallen regeringen hun steun aan hebben toegezegd.


Wist je dit? In 2013 hebben we de Verenigde Naties overgehaald om voor het eerst dierenwelzijn op te nemen in hun resoluties – een overwinning die wereldwijd zal leiden tot wijziging van het beleid.

Lees meer – steun de Universele Verklaring van Dierenwelzijn. 


We inspireren mensen om dieren te beschermen

Over ons - NoodhulpWaarom? Omdat we allemaal in staat zijn om dierenwelzijn te verbeteren.

Hoe? Door gemeenschappen en overheden over te halen om dierenleed te stoppen.

Op dit moment werken we om berengevechten in Pakistan te stoppen– dit is slechts een voorbeeld van hoe we dierenleed stoppen door mensen te helpen dieren te respecteren en te beschermen.

Wist je dit? We beschermen beren al meer dan 20 jaar. In India, Turkije en Griekenland hebben we geholpen om de praktijk van dansberen te stoppen – voorgoed.

Lees meer – ontdek hoe we een eind maken aan beer-hondengevechten. 

We zetten dieren wereldwijd op de agenda

Over ons - hond met gezinWaarom? Omdat een duurzame toekomst voor onze planeet alleen kan worden bereikt als zowel dieren als mensen een deel van de oplossing zijn.

Hoe? Door deel uit te maken van invloedrijke wereldwijde debatten over hoe we om moeten gaan met onze grondstoffen, nu en in de toekomst.

Op dit moment helpen we bij het vormgeven van de VN’s Duurzaamheids Doelen, die alle landen vanaf 2016 over moeten nemen. Zo weten we zeker dat de bescherming van dieren niet wordt vergeten.

Wist je dit? In 2013 haalden we VN-lidstaten over om dierenbescherming te noemen in twee resoluties van de Algemene Vergadering (over veehouderij en rampbestrijding). Voor het eerst plaatst dit dierenwelzijn in het hart van het beleid en de besluitvorming bij de Verenigde Naties.

Wij zijn World Animal Protection

We zijn World Animal Protection
We stoppen het onnodig lijden van dieren
We bewegen mensen om dieren op de mondiale agenda te zetten
We laten de wereld zien hoe belangrijk dieren zijn voor iedereen
We motiveren mensen om het leven van dieren te verbeteren
Op naar een betere wereld voor dieren!


Onze visie: Een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid tegen dieren niet meer bestaat.
Onze missie: Wereldwijd dieren beschermen.


1 opmerking:

  1. Ja dat is zeker totaal anders. Waarom? Iedereen kent de WSPA hier moet je weer zo aan wennen en een goed concept moet je verder met rust laten, mijn bescheiden mening. Hoe dan ook wens ik ze veel success want het uiteindelijke doel is niet de naam/vormgeving van de organisatie maar de resultaten die behaald worden en laten we hopen dat deze voortgang in dierenwelzijn wereldwijd steeds beter zal worden. Het bewustzijn vd mensen m.b.t dieren moet ontwikkeld worden, wereldwijd. Het stoppen van dierenleed, mishandeling, wreedheden moet een prioriteit blijven waar dan ook op deze mooie planeet, een planeet die van ons allemaal is, van elke levend wezen.

    BeantwoordenVerwijderen