zondag 22 juni 2014

In Indonesië slachten ze moederapen af voor de consumptie en laten weesaapjes aan hun lot over ( video )Ik krijg feedback dat dit artikel niet duidelijk is, zelfs verwarrend. De video is genomen in Kameroen. Het hele artikel gaat over de opvang in Kameroen. Stichting Weesaapjes heeft nu een actie opgezet voor de weesaapjes in Indonesië. Daarvan heb ik nog geen tekst en geen video. Toch wilde ik met dit artikel nog even de Stichting in het zonnetje zetten door het werk in Kameroen te belichten. Hopelijk is het nu duidelijk Sorry voor het ongemak.

Bericht van www.dierennood.nl  Komt u ook naar het fondsenwervend feest van www.weesaapjes.nl ?

Kom op zondag 29 juni naar een feestmiddag in Uden (Brabant) met heerlijk Indonesisch eten  t.b.v. Stichting Weesaapjes. WWW.WEESAAPJES.NL

Stichting Weesaapjes is opgericht door Liesbeth v.d. Burgt, met als doel om locale projecten te ondersteunen waarbij jonge apen worden opgevangen, waarvan de ouders zijn vermoord.
Dit wordt al enkele jaren succesvol gedaan in Kameroen, waar jaarlijks diverse jonge getraumatiseerde dieren met veel liefde en geduld worden voorbereid om terug te keren in de natuur van een beschermd wildreservaat.
Liesbeth wil dit nu ook gaan doen in Indonesië, waar ook veel orang-oetans worden gedood bij het ontbossen ten behoeve van palmolie-plantages.

Zij organiseren voor dit goede doel een leuke feestmiddag voor jong en oud a.s. zondag in Uden. Komt u ook?
Lees hier verderSTOP: AFSLACHTINGEN EN ILLEGALE HANDEL IN APEN


Vele apensoorten in Afrika en met name in Kameroen worden met uitsterven bedreigd door de verwoestende houtkap, de palmolie industrie en de nietsontziende jacht door stropers. Dit is het allerergst voor de achtergebleven apenbaby’s. Ze zijn te klein om geslacht en opgegeten te worden. Daarom worden ze door de stropers als huisdier verkocht. Uiteindelijk komen de verwaarloosde weesaapjes bang, ondervoed, mishandeld, gewond en getraumatiseerd in het opvangcentrum, het Limbe Wildlife Centre www.limbewildlifecentre.org  in Kameroen terecht. Het LWC opvangcentrum zorgt voor 360 apen en iedere week worden er nieuwe slachtoffers binnen gebracht.

 WORD DONATEUR!

De nood is zeer groot. Deze weesaapjes hebben acute hulp nodig. Daarom zet Stichting Weesaapjes zich met hart en ziel in voor directe noodopvang. Maar geen geld betekent geen opvang! Daarom zamelen wij geld in voor:

  • Eten & Melk 
  • Educatie & projecten om ex-stropers een alternatief inkomen aan te bieden voor het terugdringen van de stroperij
  • Medicijnen
  • Dierenverzorging
  • Materialen om versleten nachtverblijven te vernieuwen  
 
 
Uw hulp is van levensbelang!  U kunt de weesaapjes al helpen met een klein bedrag van slechts 1,50 euro per maand

HET OPVANGCENTRUM


In het opvangcentrum, worden de weesaapjes goed verzorgd door ervaren dierenverzorgers. Ze krijgen voldoende melk en goed voedsel. Ook krijgen ze de juiste medische hulp. De apenbaby’s kunnen hier tot rust komen en weer leven onder soortgenoten. Het doel is om de weesaapjes uiteindelijk in een natuurreservaat te plaatsen. Zo krijgen ze weer een mooi en veilig leven!

STICHTING WEESAAPJES


Stichting Weesaapjes is een jonge en dynamische stichting. Onze stichting werkt uitsluitend op vrijwillige basis en is volledig afhankelijk van uw donaties en giften! Natuurlijk houden wij u hiervan op de hoogte.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten