vrijdag 4 juli 2014

6 leeuwen uit Friesland....ja u leest het goed....naar Lions Rock in Zuid-Afrika ( mooie video)Video van het prachtige Lions Rock   www.lionsrock.org

Zes leeuwen op weg naar LIONSROCK

Afgelopen jaar is VIER VOETERS gevraagd het noodlijdende opvangcentrum voor grote katachtigen in Nijeberkoop (Friesland) te hulp te schieten. Met hulp van onze donateurs hebben we de faciliteiten voor de dieren aanzienlijk kunnen verbeteren, maar ook kunnen realiseren dat zes leeuwen konden beginnen aan hun reis naar LIONSROCK, het reservaat voor grote katachtigen in Zuid-Afrika.

Het lijkt alsof Kongo vol verwachting uitziet naar zijn nieuwe leven in Zuid-Afrika
© VIER VOETERS - Karen Jansen
                                               


Vertrek naar een nieuw leven

De leeuwen zijn zwaar
© VIER VOETERS - Mihai Vasile
                                               
Simba, Gypsy, Kongo, Neida, Nora and Pregan, de gered zijn uit circussen en dierentuinen, beginnen binnenkort hun nieuwe leven in LIONSROCK. Daar kunnen ze, in de enorm grote verblijven van LIONSROCK, voor het eerst in hun leven ervaren wat een echt leeuwenleven is.
 

Vliegreis naar Johannesburg


Heel vroeg in de ochtend begon de vlucht naar Johannesburg
© VIER VOETERS - Mihai Vasile
                                               
Gisteren zijn de zes leeuwen, die allen in een uitstekende conditie verkeren,  begonnen met hun reis vanuit ons opvangcentrum in Friesland naar Zuid-Afrika. Na een medische controle door het team van gespecialiseerde dierenartsen, zijn de dieren in grote transportkisten naar Schiphol gebracht. Daar zijn de dieren vanmorgen heel vroeg opgestegen. Bestemming: Zuid-Afrika.
Eindelijk vrij !! Dank jullie wel Stichting Vier Voeters.

LIONS ROCK   www.lionsrock.org
LIONSROCK: het reservaat van VIER VOETERS voor grote katachtigen in Zuid-Afrika
© VIER VOETERS-Mihai Vasile

Een levenslang thuis voor grote katachtigen

Na onderzoek in diverse landen heeft VIER VOETERS besloten een reeds bestaand park in Zuid-Afrika over te nemen en er een opvangcentrum voor grote katachtigen van te maken. LIONSROCK, dat zijn naam dankt aan een grote rotsformatie in het centrum van het park, is een thuis voor meer dan 90 grote katachtigen vanuit de hele wereld, die daar leven in enorme verblijven (hectares groot). Het team van LIONSROCK kijkt uit naar de aankomst van deze zes leeuwen, die de rest van hun leven eindelijk een echt leeuwenleven kunnen leiden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten