dinsdag 1 juli 2014

Gestoorde tiener knalt wilde dieren neer voor de 'lol ' ( petitie en video )

Dit is nu ''canned hunting " . De wilde dieren worden als jonge dieren opgevoed door mensen. Als ze wat ouder zijn worden ze losgelaten in een reservaat. De jagers hebben een makkie. De dieren, gewend aan mensen, komen hen als het ware tegemoet. Voor 50.000 dollar gaat er een professionele fotograaf mee, die de jager met het dode dier op de foto zet. Daarna kan de jager kiezen voor een vloerkleed bij de haard met de kop van het dier eraan.'All in' bezorgt thuis waar ook ter wereld. Het is big business.  Tja wat kan ik hier nog over zeggen? Woorden schieten te kort. Zegt u het maar.

  © Facebook.

 Video van Canned Hunting


Kendall Jones, een 19-jarige student en cheerleader bij de Texas Tech University, is gek op jagen en plaatst daar op haar facebookpagina regelmatig foto's van. Op de tientallen foto's poseert ze breed glimlachend, vaak gewapend met pijl en boog, naast verschillende doodgeschoten, wilde dieren. Tienduizenden facebook gebruikers zijn laaiend en startten een een anti-Kendall-petitie. Inmiddels is deze ruim 42.000 keer ondertekend.
 
De cheerleader heeft verschillende redenen voor het jagen op dieren. Sommige dieren zou ze verdoven zodat ze gechipt kunnen worden, maar ze doodt ook dieren omdat ze het vlees lekker vindt. Ook beweert ze te jagen om gezinnen in Afrika te voeden. 'Gewoon een video om te laten zien hoe enthousiast deze dorpelingen zijn met olifantenvlees en eiwitten. Dit dier voedt alleen al 100 gezinnen!' plaatst ze op Facebook.

Facebookers kunnen haar foto's niet waarderen. Ze willen dat Facebook de foto's van Kendall offline haalt. Ook de post over het voeden van gezinnen, schiet bij velen in het verkeerde keelgat. 'Het kost ongeveer één dollar per dag, misschien minder, om een Afrikaans kind te voeden. Het kost ongeveer 40.000 dollar om een olifant te jagen in Zuid-Afrika. Dus, maak de rekensom, schat. Probeer niet om je zinloze bloeddorst te rechtvaardigen door het te verkleden als een humanitaire daad,' luidt één van de velen reacties.

De cheerleader zelf is zich van geen kwaad bewust. Ze wil in 2015 zelfs een tv-show presenteren, waarin ze tijdens het jagen wordt gevolgd door een cameraploeg.

2 opmerkingen:

 1. We hebben haar site gerapporteerd bij FB, maar die zal , zoals gewoonlijk wel weer niks ondernemen .
  Heel goed dit initiatief!!
  Zo jong en dan al zó verdorven en slecht !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker goed streven Leny. Wat een secreet, Fijn dat je het hebt gerapporteerd. Ga ik ook doen. Bedankt voor de tip xxx

   Verwijderen