zondag 6 juli 2014

Oranje heeft gewonnen en daarom trakteer ik u niet op gebak maar op 13 foto's: 'Van de hel naar de hemel voor Raju'Bericht van www.wildlifesos.org : Een van mij favorieten organisaties. Ik geef  het je te doen. Dieren redden in India, een land waar dierenwelzijn bijna niet bestaat. Chapeau !!

We hebben weinig informatie over het leven van Raju. Wel weten we dat hij ongeveer 50 jaar geleden weggehaald is bij zijn moeder. 50 jaar lang liep Raju in kettingen om beide voorpoten. Hij moest zijn hele ellendig leven bedelen. Afgelopen vrijdag 4 juli nam Raju zijn eerste stappen in vrijheid. Hieronder een verslag in foto's.
Uitgehongerd, uitgebuit, uitgedroogd, Raju at alles wat op zijn pad lag Ook plastic.
.


De ketting om de poten van Raju hebben 'spikes' ( scherpe punt ), die met iedere beweging pijn en wonden veroorzaakten.Raju ligt hier volledig uitgeput. Altijd honger en dorst. Samen met bosbeheer en Wildlife SOS en niet te vergeten donateurs, kregen ze toestemming om Raju te bevrijden.Afgelopen 2 juli midden in de nacht begon de missie. De vroegere eigenaar deed moeilijk De man trok de ketting om de poten van Raju  strakker aan en blokkeerde met zijn vrienden  de weg zodat de trucks niet konden wegrijden.
.


Na enige uren van onderhandelen kon Raju ingeladen worden in een van de trucksEén stap dichter naar zijn nieuwe leven. Raju toont geen emotie, hij reageert bijna nergens op.
.


De dierenarts Dr. Yaduraj, zit bovenop de begeleidende truck met wapenHet moment is daar !!! Dr. Yaduraj zaagt de kettingen door Raju is niet verdoofd hij laat alles over zich heenkomen. Arme schat !!
Raju loopt voor het eerst in 50 jaar zonder kettingen. In zijn slurf een paar bananen om het feest van zij vrijheid te vierenFruit, en nog meer fruit, Raju kan er niet genoeg van krijgen. Heerlijk !!Raju's lichaam zit onder abcessen en wonden opgedaan door het slaan met stokken en kettingen   Er is meteen met Veterinaire zorg begonnenRaju geniet van zijn eerst douche ooit !!
Raju heeft veel rust, liefde ,zorg en aandacht nodig. Zo te  zien krijgt hij dat ook.
Bedankt mensen van Wildlife SOS jullie zijn toppers !! 


Vrij vertaald door mij.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten