zondag 3 augustus 2014

Diep respect voor de positieve berichten in dit artikel ( video ) Mooi weer, mooi bericht !!
Nieuwsbericht van de World Animal Protection Nederland:

Mobiele kliniek voor honden in Roemenië

We blijven honden in Roemenië helpen, zo sponsoren we een mobiele dierenkliniek van onze lokale partners Save the Dogs. http://www.savethedogs.eu/aiutaci/  Zie video

Roemenie kliniekDe kliniek helpt honden in landelijke gebieden en rondom steden in de provincie Constanta, waar veel mensen zich de zorg van een dierenarts voor hun huisdier niet kunnen veroorloven.
In de kliniek worden zieke en gewonde honden behandelt en zoveel mogelijk dieren gevaccineerd. De kliniek biedt ook een castratiedienst om het aantal nieuwe zwerfhonden zo laag mogelijk te houden. Alle behandelde honden worden gechipt zodat ze kunnen worden herenigd met hun eigenaar als ze van elkaar gescheiden raken.

Verantwoord hondenbezit

Naast diergeneeskundige behandeling, geeft de kliniek ook voorlichting aan hondenbezitters en de lokale bevolking over verantwoord hondenbezit. Daarnaast geven ze diergeneeskundig advies en verstrekken ze brochures en materialen die nodig zijn om een hond goed te verzorgen. De kliniek werkt samen met lokale overheden, lokale dierenartsen en de klinieken en asielen van Save The Dogs. 

 
  http://www.savethedogs.eu/aiutaci/   een indrukwekkende website

Stappen vooruit voor zwerfhonden in Roemenië

Een zwerhond in de straten van Boekarest, Roemenie
Een zwerfhond in de straten van Boekarest, Roemenië

Het aantal zwerfhonden in Roemenië is overweldigend groot. Maar met jouw steun werken we aan diervriendelijke oplossingen voor de lange termijn.

Vanaf mei 2014 zullen we een mobiele dierenkliniek sponsoren die wordt beheerd door onze partner Save the Dogs. De kliniek zal opereren in de regio van Constanta aan de Zwarte Zee waar heel veel zwerfhonden leven. In de kliniek zullen onder andere honden worden gecastreerd, vaccinaties worden gegeven en operaties worden uitgevoerd.

De medewerkers van de kliniek zullen ook voorlichting geven en informatie verstrekken om bij eigenaren te promoten dat zij verantwoord met hun huisdier omgaan. Zo voorkomen we dat er nog meer honden op straat belanden.
 Hieronder word nog WSPA geschreven. Sinds kort is de naam veranderd in : World Animal Protection

WSPA in gesprek met Roemeense overheid

WSPA voert gesprekken met de Roemeense overheid en andere partners en geeft advies over de beste manier om de hondenpopulatie te beheren, zonder dat hierbij massaal honden hoeven worden gedood. We hebben wereldwijd meer dan dertig jaar ervaring met het beheer van hondenpopulaties en zijn ervan overtuigd dat Roemenië effectievere methoden kan ontwikkelen voor het beheer van zwerfhonden.

In april ging een delegatie onder leiding van Ruud Tombrock, directeur WSPA Europa, opnieuw naar Boekarest voor een ontmoeting met een lid van het Roemeense parlement en vertegenwoordigers van de Nationale Autoriteit Veterinaire Zaken en Voedselveiligheid (ANSVSA). Momenteel zijn we de enige internationale goede doelenorganisatie die communiceert met de autoriteiten op dit niveau. Gevolg daarvan is dat de Roemeense regering onze steun heeft gevraagd bij het opstellen van een nationaal actieplan voor het beheer van de hondenpopulatie.

Eerste stappen richting een Europese richtlijn

We houden de situatie in Brussel goed in de gaten, nu de Europese Commissie door het Europees Parlement is gevraagd om richtlijnen op te stellen voor het beheer van zwerfhonden. Hoewel niet juridisch bindend, is dit wel een sterke boodschap aan de Commissie over het feit dat ze weinig heeft gedaan aan het lot van zwerfdieren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten