vrijdag 22 augustus 2014

Dit moet stoppen! 50 beren lijden aan vreselijke verwondingen in beer-hondengevechten ( Video )Het moment dat de eigenaar?? van de beren zijn beer overdraagt aan dierenwelzijnsorganisaties, krijgt hij alternatief werk aangeboden. Kleinschalig maar genoeg om zijn gezin te onderhouden.

Op het platteland van Pakistan komen grote menigten samen om beren te zien vechten tegen groepen getrainde honden. De beren worden gevangen en ondergaan immense pijn, zelfs voordat ze vechten. Hun hoektanden worden afgebroken, hun neuzen pijnlijk doorboord met neusringen en hun klauwen worden vaak verwijderd. De beren lijden aan vreselijke verwondingen en worden vaak niet ouder dan acht jaar. Als een beer overlijd, begint het proces opnieuw waarbij meer jonge beren worden gevangen en mishandeld.
Zo jong en dan al moeten vechten tegen wilde honden

Vijf stappen naar vrijheid

Dit is beer Chowti. Zij is blind aan beide ogen. De gevechten met honden moeten voor haar verschrikkelijk zijn geweest. Na haar bevrijding werd zij overgebracht naar het reservaat in Balkasar.

Dit is beer Chowti. Zij is blind aan beide ogen. De gevechten met honden moeten voor haar verschrikkelijk zijn geweest. Na haar bevrijding werd zij overgebracht naar het reservaat in Balkasar. ( zie foto hieronder )

 
Dit zijn de 5 stappen die World Animal Protection uitvoert om de laatste ‘vechtberen’ snel te bevrijden en een einde te maken aan deze gevechten www.worldanimalprotection.nl

Stap 1: Overbrengen van bevrijde beren naar een veilige plek
Op dit moment zijn er zo’n 50 ‘vechtberen’ gelokaliseerd in Pakistan. We willen al deze beren zo snel mogelijk bevrijden en overbrengen naar een veilige plek:het Balkasar berenreservaat.

Stap 2: Voorkomen van beer-hondengevechten
De gevechten zijn wettelijk verboden in Pakistan. Samen met lokale natuurbeschermingsautoriteiten willen we de wet beter handhaven, wetgeving verbeteren en ook informatie uitwisselen en trainingen geven. Met als doel definitief een einde te maken aan beer-hondengevechten.

Stap 3: Terugdringen van de vraag naar beer-hondengevechten
We promoten dierenwelzijn bij de landeigenaren, om ze te bewegen te stoppen met het organiseren van beer-hondengevechten. We stimuleren religieuze leiders te verkondigen dat de gevechten indruisen tegen islamitische voorschriften die mishandeling van dieren verbieden.

Stap 4: Zorgen voor alternatieve inkomstenbronnen
Om de voormalige beereigenaren definitief te laten stoppen met beer-hondengevechten, geven we trainingen en we helpen ze bij het vinden van nieuwe middelen van bestaan. Zodat ze zichzelf op een structurele en diervriendelijke manier van inkomsten kunnen voorzien.

Stap 5: Beschermen van de beren in het reservaat
Beren die bevrijd zijn, worden opgevangen in het Balkasar reservaat. In een natuurlijke omgeving worden ze goed verzorgd en beschermd. Hier krijgen de beren de rust die ze verdienen; een beter leven! World Animal Protection blijft zich onverminderd inzetten voor de vrijheid van beren.

De cijfers

Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben, zijn er ook al positieve resultaten te melden over ons werk om beer-hondengevechten te stoppen. Hieronder een aantal cijfers over onze hulp aan deze beren.

In 2014 worden er nog 40 beren gebruikt voor beer-hondengevechten, in 2000 waren er dat nog 300
  • We hebben al 11.000 moskeeën bezocht om te vertellen over ons werk
  • 350 landeigenaren steunen ons werk
  • Inmiddels leiden al 27 voormalig vechtberen een goed leven in het Balkasar reservaat
                                         

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten