zaterdag 9 augustus 2014

Ontroerend: Mager jongetje krijgt eten en zijn puppy veterinaire zorg. Mooier kan het niet !! ( Veel foto's )Mooi bericht van de www.worldanimalprotection.nl :

In de nasleep van een verwoestende storm zoals Haiyan op de Filipijnen lijden kinderen en dieren. Onze communicatiemanager Scott Cantin werkte drie weken met onze noodhulpteams in afgelegen dorpen. Hij was enorm geroerd door de zorg die kinderen uit het dorp Mamarang Sapa hun dieren gaven. Ondanks alles wat zij zelf al te verduren hadden.

Glimmende ogen

 
Riley Francis is 11 jaar. Hij bezocht onze mobiele kliniek met zijn  hondje Liney. Je zag duidelijk dat de verschrikkingen van de tyfoon, nu 23 dagen geleden, nog steeds door zijn hoofd spookten. Hij vertelde hoe bang hij was geweest.

Riley  was er zeker van dat de storm zijn huis, zijn familie en zijn lieve Liney zou vernietigen. Gelukkig voor Riley overleefde iedereen het en bleef zelfs het familiehuis ongedeerd. Lang niet alle buren hadden dat geluk. Maar de tekorten na de ramp eisten wel hun tol van Riley en zijn hondje.
Op deze afgelegen plek kwam de hulp langzaam op gang. Ons team zag dat hond en eigenaar er slecht aan toe waren. Allebei waren ze te dun en erg mat. Dankzij onze donateurs kreeg Liney een behandeling. Riley kreeg eten mee voor Liney en ook voor zijn familie. Daarna glommen de ogen van het dappere jongetje weer.

Foto's genomen in juli 2014

Scholen en markten zijn dicht, de elektriciteit werkt op veel plekken niet en vluchten worden geannuleerd: op de Filipijnen ligt alles stil vanwege de heftigste orkaan van het jaar. Afgelopen dagen hebben zo'n 370.000 mensen hun huis moeten verlaten. "De herinnering aan Haiyan is nog altijd vers", zegt een Oxfam-medewerker tegen Reuters. "Mensen laten nu vrijwillig hun spullen achter."Het oog van de storm op 15 juli. Foto genomen door een satelliet | AFP
Een reddingswerker draagt een kind in Manilla | AFP

AFP

De storm heet Rammasun, de Filipijnen zelf noemen 'm Glenda | EPA

Het oog van de storm trok  over het zuiden van Manilla, de hoofdstad van het land, en liet een spoor van vernieling achter. Straten liggen bezaaid met bomen, elektriciteitsmasten en ander puin. Zeker tien mensen zijn om het leven gekomen door rondvliegend puin.


De marine redt slachtoffers in Kawit | EPA


Overstroming in een sloppenwijk aan de kust van Manilla | EPA

EPA
De orkaan raasde volgens het Filipijnse weerbureau met 180 km/u over de Filipijnen en is de hevigste van dit jaar. Vorig jaar werden de Filipijnen nog getroffen door orkaan Haiyan; die kostte aan duizenden mensen het leven.


Inwoners van Manilla schuilen in een evacuatiecentrum | EPA


Kinderen spelen met een Filipijnse vlag in het overstroomde Manilla | EPA


Heftige regen boven Manilla | EPA


Een jongen ontvlucht zijn huis. In de plastic zak zitten zijn bezittingen | AFP

Mensen wachten op voedsel bij een basketbalveld | AFP
     

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten